root4u Napisano Lipiec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2009 Jak w temacie jaki program który by w miarę szybko w w miarę dobrej jakości zgrał filmy z DVD9. Zależy mi na automacie żeby tylko włożyć ustawić i start bez jakiś tam bajerów. No i fajnie jak by był graficzny :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Lipiec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2009 Jak w temacie jaki program który by w miarę szybko w w miarę dobrej jakości zgrał filmy z DVD9. Zależy mi na automacie żeby tylko włożyć ustawić i start bez jakiś tam bajerów. No i fajnie jak by był graficzny :F Wpisz w google dvd rip linux: http://www.google.pl/search?q=dvd+rip+linux Pierwszy wynik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2009 Ja najczęściej zgrywam k9copy (chociaż ogólnie robię to rzadko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
root4u Napisano Lipiec 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2009 Ja najczęściej zgrywam k9copy (chociaż ogólnie robię to rzadko). Pożyczyłem od znajomego płyty ale muszę mu niedługo oddać. I chcę zgrać. Próbowałem k9copy ale nie może znaleźć "title" :/ Czy to wina zabezpieczeń ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2009 Nie wiem ile masz tych płyt i ile miejsca na dysku, ale może po prostu dowolnym programem zrobić obrazy ISO na dysk. Potem sobie podmontujesz i obejrzysz z dysku. Dla uproszczenia możesz skorzystac z AcetoneISO czy AcetoneISO2. Chyba, że to do zewnętrznego odtwarzacza. Możesz również skorzystać z porady @qmic powyżej - dvdrip jest w repozytoriach. Poza tym włącz yumex, wybierz opcję "Wszystkie" i w pasku wyszukiwania wpisz "dvd rip", poinstaluj, wypróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2009 Próbowałem k9copy ale nie może znaleźć "title" :/ Czy to wina zabezpieczeń ?Właśnie omijanie zabezpieczeń to cecha charakterystyczna dla k9copy. Co do komunikatu to nie wiem,bo nigdy nie miałem takiego problemu. Ale wydaje się dziwne, że brak tytułu blokuje cały program. Poszukaj w googlach na pewno nie jesteś jedynym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
root4u Napisano Lipiec 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2009 (edytowane) Grzebałem troche i przy włączaniu programu wyskakuje mi taki błąd. A kiedy odpale z z pod spod roota w konsoli (sudo k9copy) bo inaczej nic się nie dzieje. Mam okno i klikam wizard to wtedy się wysypuje to(bez końca cały czas leci): http://wklejto.pl/38013 Edytowane Lipiec 8, 2009 przez WalDo ortografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2009 Jak wcześniej działało to usuń konfigi ~/.kde4/share/config/ i spróbuj uruchomić ponownie. Trochę się ten program pozmieniał, bo kiedy ostatnio go używałem to interfejs był napisany pod kde 3.x Po co używać wizarda, ustaw w Input na DVD, a w Output na MPEG-4 encoding, potem przycisk Copy i po sprawie. Ja mniej więcej tak to zawsze robię, bez zbędnego kombinowania. W ogóle to pliki video na dvd mają chyba rozszerzenie vod i możesz też użyć mencodera (man mencoder), ale jeśli są zabezpieczone to przy zwykłym encodowaniu mogą być problemy z dźwiękiem lub obrazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
root4u Napisano Lipiec 9, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2009 Zresetowałem ale dalej nic. Więc zaczołem próbować w DVD::RIP ale on wysypał takie okno po tym jak kazałem skanować płyte w poszukiwaniu tytułów. Może dlatego również k9copy nie działa (bo to praktycznie w tym samym momęcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ViQiX Napisano Lipiec 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2009 Spróbuj k3b. Opcja kopiuj DVD później zaznaczasz Tylko stwórz obraz. Zmień ścieżkę zapisywania, bo w /tmp wyląduje. Jeśli obraz nie wchodzi w gre, to nie pomogę. Nie testowałem innych programów, ponieważ k3b zawsze wystarczał na moje potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi