Skocz do zawartości

Jaki Program Do Zgrywania Dvd9 Video Do Divix

root4u

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie jaki program który by w miarę szybko w w miarę dobrej jakości zgrał filmy z DVD9. Zależy mi na automacie żeby tylko włożyć ustawić i start bez jakiś tam bajerów. No i fajnie jak by był graficzny :F

Wpisz w google dvd rip linux:

http://www.google.pl/search?q=dvd+rip+linux

Pierwszy wynik...

Nie wiem ile masz tych płyt i ile miejsca na dysku, ale może po prostu dowolnym programem zrobić obrazy ISO na dysk. Potem sobie podmontujesz i obejrzysz z dysku. Dla uproszczenia możesz skorzystac z AcetoneISO czy AcetoneISO2. Chyba, że to do zewnętrznego odtwarzacza.

Możesz również skorzystać z porady @qmic powyżej - dvdrip jest w repozytoriach.

Poza tym włącz yumex, wybierz opcję "Wszystkie" i w pasku wyszukiwania wpisz "dvd rip", poinstaluj, wypróbuj.

Próbowałem k9copy ale nie może znaleźć "title" :/ Czy to wina zabezpieczeń ?
Właśnie omijanie zabezpieczeń to cecha charakterystyczna dla k9copy. Co do komunikatu to nie wiem,bo nigdy nie miałem takiego problemu. Ale wydaje się dziwne, że brak tytułu blokuje cały program. Poszukaj w googlach na pewno nie jesteś jedynym.

zrzut%20ekranu4.png

Grzebałem troche i przy włączaniu programu wyskakuje mi taki błąd.

A kiedy odpale z z pod spod roota w konsoli (sudo k9copy) bo inaczej nic się nie dzieje. Mam okno i klikam wizard to wtedy się wysypuje to(bez końca cały czas leci):

http://wklejto.pl/38013

Edytowane przez WalDo
ortografia

Jak wcześniej działało to usuń konfigi ~/.kde4/share/config/ i spróbuj uruchomić ponownie. Trochę się ten program pozmieniał, bo kiedy ostatnio go używałem to interfejs był napisany pod kde 3.x :) Po co używać wizarda, ustaw w Input na DVD, a w Output na MPEG-4 encoding, potem przycisk Copy i po sprawie. Ja mniej więcej tak to zawsze robię, bez zbędnego kombinowania. W ogóle to pliki video na dvd mają chyba rozszerzenie vod i możesz też użyć mencodera (man mencoder), ale jeśli są zabezpieczone to przy zwykłym encodowaniu mogą być problemy z dźwiękiem lub obrazem.

Spróbuj k3b.

Opcja kopiuj DVD później zaznaczasz Tylko stwórz obraz. Zmień ścieżkę zapisywania, bo w /tmp wyląduje. Jeśli obraz nie wchodzi w gre, to nie pomogę. Nie testowałem innych programów, ponieważ k3b zawsze wystarczał na moje potrzeby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...