Skocz do zawartości

Gtk - Gnutella P2p

Juve

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że mnie sklniecie że wybrzydzam, ale mam połączenie play z 5GB limitem. Także ani torrent ani osiołek raczej nie wchodzą w rachubę, (chodzi mi o niezbyt poważne nadwyrężanie limitu - szukam i od razu ściągam np mp3, w/w klienty "trochę" dużo uploadują;/)

a limit nie jest na download tylko? przynajmniej swego czasu na neostradzie tak bylo, ze sie download zmniejszal do 5kb/s :) a upload bez zmian. jesli chodzi o najnowsze mp3jki to zdecydowanie ed2k, gnutella daleko w tyle...

od razu ściągam np mp3, w/w klienty "trochę" dużo uploadują;/
Tak w ogóle to takie rzeczy są nielegalne i IMO nie ma tematu :) Jeśli chodzi o popularne mp3 to możesz ściągać z chińskiego google (np. przez proxy) i nie będziesz miał problemów z uploadem.

mozesz rozwinac mysl ?: )
Głośno o tym było, myślałem, że każdy już słyszał. Google podpisało umowę z firmami fonograficznymi o udostępnianiu muzy za darmo (tzn. za reklamy). Przykładowo spis zespołów anglojęzycznych http://www.google.cn/music/artistlibrary?r...;type=bandgroup (najlepiej te krzaczki odczytywać z paska stanu), ale to jest przeznaczone na rynek chiński i potrzebujemy takiego ip, czyli najlepiej użyć proxy. Najgorsze jest to, że musimy każdą mp3 odpalić osobno i za każdym razem pojawia się okienko z reklamą, ale to IMO i tak niska cena za legalną muzykę :)

Wiem że mnie sklniecie że wybrzydzam, ale mam połączenie play z 5GB limitem. Także ani torrent ani osiołek raczej nie wchodzą w rachubę, (chodzi mi o niezbyt poważne nadwyrężanie limitu - szukam i od razu ściągam np mp3, w/w klienty "trochę" dużo uploadują;/)

W torrencie możesz wybierać pliki, zresztą na takim łączu za dużo nie ściągniesz. W każdej sieci od razu plik ściągany jest udostępniany, jednak możesz sobie ustawić limity. Inne sieci niż torrent właściwie "umarły"

• 4 years later...

Właśnie sobie przypomniałem o takim kliencie p2p i chciałbym tego użyć, ale userzy nie mogą nawiązać połączeń ze mną.

Dopisałem port TCP i UDP do iptables ale nadal nic sie nie poprawiło; ba nawet zatrzymałem iptables i uruchomiłem gnutellę ponownie i to samo.

Ale powiem szczerze że kiedyś wcześniej śmigała dość fajnie.
Tak, wiem co radzicie, korzystam z aMule i to jest moje główne źródło na którym sie nie zawiodłem, korzystam z valknut-a i też jest niezły, na torrenty sie nieco obraziłem bo chcą kasę.

Dzisiaj mi się przypomniała ta poczciwa gnutella, posty tutaj są nieco podstarzałe więc może "coś" się zmieniło w sensie że ktoś z tego korzystał ostatnio z powodzeniem.