DAREK WL. Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Czy jest możliwe aby windowsowy program poddać rekompilacji , odzyskać jego źródła a następnie z tych źródeł skompilować ten sam program dla linuksa :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Tak dobrze to nie ma. Już sama dekompilacja sprawi masę kłopotów i chyba takie działanie jest nielegalne. Poza tym program napisany dla Windows i tak nie będzie działał pod Linuksem, przykład Notepad++ który jest na licencji GPL a i tak działa tylko na MS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Inżynieria_odwrotna Z tej techniki korzystają twórcy ReactOS i Wine, ale jak widać nie jest to proste, bo gdyby tak było już dawno mielibyśmy w pełni funkcjonalne WinAPI w linuksie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 szatański pomysł tak z ciekawości o jakim programie mowa i jak dużym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Marzeniem moim jest by mieć na linuksie program AVER TV 6 który współpracuje z tunerem telewizyjnym AVERMEDIA VOLAR HX A 827 Na linuksie nie ma programu który by obsługiwał za 1 zamachem zarówno radio jak i telewizję z tunera tv . Nie wspomnę już o funkcji magnetowidu czyyli programowaniu nagrywania programów radiowych lub telewizyjnych . Program AVER TV 6.0.18 współpracuje bezpośrednio z małym pilotem dołączonym do urządzenia . Na linuksie nie dośc że trzeba uywać oddzielnych programów ; TVTIME , KRADIO to jeszcze trzeba wydać dodatkową komende w konsoli by mieć dźwięk . szkoda że TEN program [pierwszy od góry] nie jest dostępny w linuksowej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 A "koffeine" probowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Marzeniem moim jest by mieć na linuksie program AVER TV 6 który współpracuje z tunerem telewizyjnym AVERMEDIA VOLAR HX A 827Zapomnij... A radio i TV - wprawdzie nie za jednym zamachem (cokolwiek to znaczy) - obsługuje mplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Waldo , wiem o mplayerze z tego co piszą na stronie producenta w pliku "player.txt" w opisie instalacji linuksowych sterów . Ale składnia poleceń które tam są podane jest dość skomplikowana . A odnośnie kaffeine ; ona wykrywa mój tuner tv jako karte DVB-T Tylko że moja karta obsługuje wg instrukcji format MPEG2 , a naziemne programy DVB-T mają być uruchomione w mojej okolicy w marcu przyszłego roku w standardzie MPEG4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Ale składnia poleceń które tam są podane jest dość skomplikowana .Jak raz zrozumiesz o co chodzi, to wystarczy skrypt napisać i potem tylko numer programu, kanału albo częstotliwość podawać. Czasem warto poświęcić trochę czasu na poznanie narzędzia, żeby potem mieć więcej możliwości. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Napisałem jakiś prosty programik okienkowy (w Gambasie ) do obsługi TV i do nagrywania programów i śmiga aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi