jarek11_89 Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 witam wszystkich mam pytanie ściągałem plik rar który zapisał mi się w postaci php czy da się coś zrobić żeby ten plik stał się plikiem rar?? da sie to jakoś skonwertować??czy coś w tym stylu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 Sam sie na pewno nie zapisał .php. Jezeli przy zapisywaniu na dysk zapisałeś jako .php to moze sprobuj zmienic w nazwie rozszerzenie na .rar Z drugiej strony ile ten plik ma że nie możesz pobrać ponownie? Najprawdopodobniej zamiast plik pociagnąłeś stronkę .php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek11_89 Napisano Październik 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 zapisałem w takim formacie jakim było tylko możliwe a stronki (_napewno_ → na pewno) ORT nie zapisałem no chyba że ta stronka waży 400MB:) wiesz ciężko jest pobrać od nowa coś jeśli ma sie słabe łącze a gdy zmieniam nazwe i wpisuje .rar to nic się nie zmienia nadal jest php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 [...] gdy zmieniam nazwe i wpisuje .rar to nic się nie zmienia nadal jest php No to zmień uprawnienia. Zapewne nie masz praw do zapisu i dlatego nie możesz zmienić nazwy. Pokaż wyjscie polecenia cd katalog_z_plikiem_sciagnietym_jako_php ls -l plik_sciagniety.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 Jakoś niewierzę że: mv plik.php plik.rar daje plik.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek11_89 Napisano Październik 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 nazwę mogę zmienić bo plik zakończony jest normalnie na .rar jednak pod nazwą jest taki szary napis PLIK PHP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 Ok a jak dasz unrar plik.rar to co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek11_89 Napisano Październik 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 nadal nic sie nie zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 Ale co sie nie zmieniło Wylistuj polecenie unrar plik.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 Zdarza się, że link do niby archiwum do ściągnięcia jest mielony przez skrypty PHP. Robi się tak, żeby zapobiec ściąganiu plików odpowiednio użytym wgetem, albo niezarejestrowanym w serwisie internautom. W takim wypadku klikanie prawym przyciskiem -> zapisz element docelowy jako nic nie daje. Jeśli uważasz, że wszystko robisz jak należy i nadal masz problem ze ściągnięciem plików, skontaktuj się z opiekunem / właścicielem tej stronki. Najwyżej sam namierzysz jakoś katalog z plikami i ściągniesz hurtem przy pomocy wget. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek11_89 Napisano Październik 27, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 zacząłem ściągać od nowa tylko inna przeglądarka:) i normalnie wyskoczyło jako .rar czyli jak sie sciągnie to powinno być dobrze:) dzięki za pomoc doprowadziłem nawet zeby ten plik był rar ale wyskakiwało ze archiwum nie istnieje albo jest błąd wiec sobie darowałem:) Pozdro wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Październik 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2009 Świetnie, tylko czemu ta dyskusja w dziale "Programowanie" się odbywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2009 To Ty nie wiesz, że umiejętność ściągania plików wymaga wiedzy nt. programowania? Przecież to oczywiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi