aretofe Napisano Listopad 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2009 Witam! Próbowałem odtworzyć tą stronę: http://www.belarus-tv.by/live/btv.asx Jest to kanał telewizyjny na żywo,tam na tej stronie piszą,że to jest w formacie media player,więc zainstalowałem rozszerzenie do Firefoxa,które potrafi odtwarzać pliki z media playera i...prawie się udało: jest głos i obraz tylko że jest taki problem,że obraz jest czarno-biały a w lewym górnym rogu jest jakiś niepotrzebny czarny pasek który zresztą jest poza odtwarzanym obrazem.Nie wie ktoś jak rozwiązać ten problem? W zasadzie to chcę tylko żebym miał obraz kolorowy. Aha i mam Fedorę 10 i Firefoxa 3.0.14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Nie wiem jak teraz ale kiedyś u mnie mimo że mieszkałem blisko granicy to białoruskie kanały zawsze miały jakieś dziwne paski albo kwadraty. Nawet na Rubinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Listopad 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2009 Ale to nie chodzi o to bo na Winshicie mi wszystko chodziło ok a mieszkam daleko od Białorusi - zresztą nie rozumiesz to jest TV przez internet więc tu nie chodzi o to czy ci "łapie" tylko o to czy masz neta czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2009 Ale jak masz bezpośredni link to jaki sens jest go oglądać w przeglądarce? Wklej ten link po prostu do jakiegoś playera i będzie ok. Ja przykładowo wkleiłem do gnome-mplayer i działa, tzn. jest obraz kolorowy i dźwięk, a nie ma żadnych pasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Listopad 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2009 hmm...ja do oglądania filmów używam Totema - gdzie tam moge wkleić jakiś link? Jakoś nie zauważyłem stosownej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Listopad 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2009 Ok już znalazłem. Tylko teraz jest problem: wyskakuje mi że potzrebuje jakiejś wtyuczki windows media 9 Jak daję mu "znajdź" to mi wywala błąd że nie może znaleźć wtyczki w żadnym ze źródeł oprogramowania. Skutkiem jest brak głosu :/ Pytanie z trochę innej beczki: Jak moge sobie zrobić aktywator,który by mi otwierał od razu Totema i tą TV? Edit: O cholera! Z pośpiechu zapomniałem to dorzucić do poprzedniego posta :/ Może ktoś złączyć? P.S.Dokładniej chodzi o Dekoder Windows Media Audio 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2009 U mnie działa to znaczy, że prawdopodobnie brakuje Ci jakiś kodeków (pewnie z gstreamera niedarmowych). Co do aktywatora to przecież najprostszym z możliwych sposób czyli: totem http://www.belarus-tv.by/live/btv.asx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Listopad 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2009 Ok to jeszcze jedno pytanie: jak zainstalować te niedarmowe kodeki gstreamera? tzn jak ten pakiet się będzie nazywał? Bo na pewno trzeba wpisać yum install ... ale tyle to ja wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Listopad 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 Wiki nadal działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 U mnie działa to znaczy, że prawdopodobnie brakuje Ci jakiś kodeków (pewnie z gstreamera niedarmowych). Co do aktywatora to przecież najprostszym z możliwych sposób czyli: totem http://www.belarus-tv.by/live/btv.asx Tak! Zainstaluj pakiet rubin-codecs-freeworld, albo zsrr-codecs-restricted jak używasz jakiejś starszej fedory Jak łapie mu ale coś się krzaczy to nie brakuje mu kodeków tylko ma złą konfigurację odtwarzania a dokładniej wyświetlania obrazu. Zapewne trzeba pokombinować ze sterownikami video w mplayerze lub vlc, najlepiej jak sprawdzisz wszystkie sterowniki video i zobaczysz co najlepiej u Ciebie odtwarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Listopad 8, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 Wszystko fajnie tylko jak wpiszę w yumie którekolwiek z tych kodeków co podałeś to mi wyskakuje że nie ma takiego pakietu. Pisałem na początku że mam Fedorę 10 A tak w ogóle to na serio ten drugi kodek się nazywa zsrr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2009 OMG Wpisz w terminalu vlc http://www.belarus-tv.by/live/btv.asx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Listopad 9, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2009 hehe... wiem że na VLC działa ale ja chciałem na Totemie Poza tym na VLC czasem zdarza się że dźwięk mi nie zawsze załaduje albo czasem w ogóle nie załaduje nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi