Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Wczoraj pisałem dokument we Writer zapisany pod nazwą Praca.doc. Dziś patrzę a on jest zamieniony w pusty plik tekstowy. Co mam zrobić żeby go odzyskać. 17 stron poszło... Nie miałem włączonej opcji robienia kopii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Ile ten plik waży? 0 bajtów, czy coś tam jednak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 o bytes. Trochę to boli a nie mam jak tego odzyskać bo już w ramie nic nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Eeee, zapisałeś to pewnie w innym katalogu. Ja bym zrobił updatedb locate Praca.doc Ew. sama "Praca", bo może zapisałeś domyśłnie do Praca.odt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Przez wyszukiwarkę niczego nie znalazłem. Nie mówię ale jest panika... Co mam dokładnie zrobić żeby to w jakiś magiczny sposób odzyskać? Nic nie ma takiego z tej lokalizacji. Są pliki ale nie to ja wszystkie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 bo ze zwykłego usera robisz updatedb Musisz być rootem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Aha ok już działam. Straciłem moją pracę inżynierską. Nie pomogło nigdzie indziej tego nie ma... Przepadło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Ah kiedy ludziska nauczycie sie robić backupy. Niedawno mojej siostrze praca na dyplomowanego też siadła bo za duzo otworzyła dokumentów na pulpicie przy tym też koleżanki z płyty no i co i sobie nadpisała ten który miała na dysku. Ale kopi nie zrobiła. Czego się nauczyła, że dokument zaczyna się od zapisania pracy i zrobienia backupu. Dwa backupy wystarczą bo gdyby pierwszy zaniemógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 To daleki strzał, ale przeszukaj katalog /tmp - z tym, że nazwy plików są tam dość dziwaczne. Może poszczęścić się z ~/.openoffice/3/user/backup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 hello_world w MSW nie było takich problemów więc nie było powodów podejrzewać OOW. Obecnie mam włączoną opcję backup ale to na przyszłość. Pytanie teraz jest jak to się stało? Co zaingerowało w takie zachowanie? To dość dziwne. Plik o takiej samej nazwie zrobił się jak by txt i to pusty. Komuś się tak zrobiło kiedyś a może wczoraj był aktualizacje dla OO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 @Tom Patrzyłeś w ~/.openoffice.org/3/user/temp ~/.openoffice.org/3/user//backup Nie wiem czy dokładnie takie ścieżki bo podglądam w Ubuntu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 /temp /backup są puste Obecnie w /backup są kopie bo włączyłem tą funkcję. Już wiem że muszę pisać od nowa pracę i pogodziłem się z tym ale teraz szukam wyjaśnienie żeby uniknąć takiej sytuacji i żeby innych nie spotkało to co mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Cieszę się że doceniłeś OOo i włączyłeś automatyczny backup. Oczywiście bardzo ci współczuję co do starty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom:-) Napisano Listopad 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 A nie znacie przyczyny takiej sytuacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Listopad 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2009 Chyba niedawno był podobny problem i z tego co kojarzę to była to wina wyłączenia (się) OOo podczas zapisu pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi