metoda Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 Chcę zainstalować windowsa mx, a mam fedora11. Jest jeden problem chcę usunąć/sformatować dysk. Jak to zrobić ? Może ktoś napisać mi krok po kroku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 gparted W przypadku tego programu chyba nic nie trzeba tłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 Zabootuj kompa z płytki instalacyjnej winshita , usuń linuksowe partycje a utwórz nowe dla windowsa i już . tylko potem nie dziw sie że na windozie masz ; keyloggery,trojany,rotkity,spyware,malware ,wirusy i inne świństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 Chcę zainstalować windowsa mx, a mam fedora11. Jest jeden problem chcę usunąć/sformatować dysk. Jak to zrobić ? Może ktoś napisać mi krok po kroku ? Co to w ogóle ten Windows MX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 windows 96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metoda Napisano Grudzień 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 No tylko Darku, Photoshop i inne programy graficzne (oprócz GIMP'a) nie wyszły w wersji linuksowej , a ja potrzebuję tego. Ale na drugim kompie Fedora 6 mam od kilku lat i jestem zadowolony. Keylogi itp już też zaczynają wychodzic pod linuksy. Przy korzystaniu gparted wywala bład, że nie można tego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metoda Napisano Grudzień 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 windows 96 yy nie ? To jest windows z wyciętymi elementami . Czyli taki windows byle by był . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 To jest windows z wyciętymi elementami . Czyli taki windows byle by był .raz zmniejszyłem instalkę XP za pomocą nLite do ~250MB i przez rok użytkowania system tylko drukarki nie pozwolił używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 Przy korzystaniu gparted wywala bład, że nie można tego zrobić.Bo pewnie broni Cię przed usunięciem partycji aktywnej tzn. tej z której uruchomiłeś program. Może więc po ludzku, jak w zwykłym Linuksie... Jako root uruchom polecenie fdisk /dev/sda Zakładam, że masz jeden dysk twardy, bo jeśli więcej to może być /dev/sdb, /dev/sdc... Zakładam również, że chcesz usunąć wszystkie partycje. Wciśnij "p" żeby wyświetlić co masz na dysku. Zobaczysz tabelkę w rodzaju Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 1 25 200780 83 Linux Partition 1 does not end on cylinder boundary. /dev/sda2 26 1555 12289724 83 Linux /dev/sda3 1556 13714 97667164 83 Linux /dev/sda4 13715 38913 202410967+ f W95 Ext'd (LBA) /dev/sda5 13715 13839 1004031 82 Linux swap / Solaris /dev/sda6 13840 33292 156256191 83 Linux /dev/sda7 * 33293 33317 200781 83 Linux /dev/sda8 33318 34847 12289693+ 83 Linux i teraz wciskasz "d" (delete) Command (m for help): d Partition number (1-8): Dla wygody usuwaj partycje od najwyższego numeru, czyli w przykładzie od 8 do 1. Ważne! Znowu opierając się na przykładzie: bez usunięcia partycji logicznych (/dev/sda[5-8]) nie usuniesz partycji rozszerzonej (/dev/sda4) Jak już wszystko usuniesz to Command (m for help): wq "w" - write, "q" - quit, reboot i po Fedorze Operacje najlepiej przeprowadzić z płytki LiveCD (tak najprościej), ew. z płyty instalacyjnej w trybie rescue (bodajże 3. od góry opcja w menu płyty instalacyjnej). P.S.Dlaczego w temacie "Instalacja" jeśli chodzi o deinstalację i w dodatku na forum Fedory jak słuszniejszym byłoby jakieś forum Windows. Temat tak trywialny, że raczej na "Oślą łączkę" się nadaje - przenoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi