alkuzad Napisano Luty 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 F12 od pewnego czasu (jakis tydzien, dwa) zaczęła się zawieszać w losowych momentach. Nie działa myszka ani klawiatura choć muzyka w tle cały czas gra. Przełączanie konsol wirtualnych nie działa. Przy każdym logowaniu dostaję błąd dotyczący abrtd (nie pamiętam dokłądnie a nie wiem jak włączyć ten cały soft który ma automatyzować zgłaszanie błędów). Komputer to DELL GX620. 1Gb ram DDR, P4 3ghz HT, zintegrowana karta Intela. Zresztą podam też link do Smolta : http://www.smolts.org/client/show/pub_36b6...e7-988658b15775 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 Uruchom programy -> narzędzia -> przeglądarka logów i zajrzyj do dmesg i messages. Najlepiej wyślij całość na wklej.org i będzie jasność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Luty 8, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 dmesg z konsoli abrtd z selinuxa Przeglądarki logów u mnie w narzędziach systemowych nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 Na starych kernelach też się wiesza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 Albo jestem już zupełnie ślepy, albo nic ciekawego tam nie ma. Musisz poczekać na zwiechę i dopiero wysłać logi. A ten programik to gnome-system-log, rewelacja i często korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 Masz stare pakiety. Zaktualizuj system (System > Administracja > Aktualizacja oprogramowania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Luty 8, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 Jeśli testowy pakiet naprawi sytuacje to dodam repozytorium. Nie sprawdzałem na innych kernelach - o dziwo tez przez tę parę godzin jakoś się nie zawiesił. Jeśli jeszcze w tym tygodniu zrobi psikusa to przestawie w grubie na stary kernel i zobaczę czy to poskutkuje. Gnome system log'a nie miałem - doinstalowałem i wstawiam tu messages: http://wklej.org/id/276264/ 777 Feb 8 16:08:52 localhost abrtd: Getting crash infos... hmm... no to chyba mamy lobuza P.S Wiem co to Yum a nawet Yumex PackageKit mnie wnerwia wiec go wylaczylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2010 Pardon, my bad. Zasugerowałem się informacjami od setroubleshoot. A wg logów jedyne, co wydaje się wieszać, to avant-window-manager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi