Arabski Napisano Luty 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2010 Musiałem się tym z Wami podzielić http://www.youtube.com/watch?v=mskRdxjy4fE Wybaczcie wulgaryzmy, ale klip jest genialny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2010 Raz zrobiłem 35 błędów ortograficznych na jednej kartce A4. Nie mam żadnego papierka na dys* Czuje się oficjalnie obrażony i mam zamiar kandydować na prezydenta, aby to zmienić. Proszę o głosy poparcia, podpisy i sfinansowania mojej kampanii wyborczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Luty 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 Przyłączam się do opini Arabskiego - genialne i z całą stanowczością jest za aby ministerstwo edukacji podpisało z autorem umowę o wyemitowanie ogólnokrajowego spotu informacyjnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdarkflame Napisano Luty 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 A moja opinia jest tu trochę inna. Nie ma nic gorszego, niż człowiek który jako argument przytacza to,że jest błąd w czyjeś wypowiedzi nie wnosząc nic merytorycznie do dyskusji. W wyniku takiego postępowania często wątek przekształca się w wojnę na temat gramatyki i ortografii. Ważna aby wypowiedź była logiczna i zrozumiała, a przez jakie u/ó czy ż/rz, co za różnica. Oczywiście należy się starać pisać w miarę porządnie i tłumaczenie, bo ja mam dysleksję jest równie bez sensu. Z dwojga złego wolę jednak czytać błędy (w sumie i tak ich nie zauważam) niż czytać posty typu "musisz być kretynem takie błędy robisz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Luty 17, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 Widzisz i tu się z Tobą nie zgodzę Ważna aby wypowiedź była logiczna i zrozumiała, a przez jakie u/ó czy ż/rz, co za różnica. Szacunek dla języka pisanego = szacunek dla adresatów wypowiedzi. Do urzędu pismo też z bykami? p.s. A i argument "Forum to nie urząd" jest dla mnie bez znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 Zgadzam się w 100% z xdarkflame. Zdecydowanie ważniejsza jest treść a nie forma. Nie rozumie takich ludzi, którzy zbyt skrupulatnie przestrzegają ortografii i się podniecają jak mogą komuś wytknąć, że ten popełnił błąd. Nie wiem czy dzięki temu czują się lepsi, czy dowartościowani, ale dla mnie właśnie taka postawa to dyskmózgia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Luty 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 @Miszcz Nie mierz ludzi swoją miarą. Dla kogoś ważniejszą sprawą jest poprawna wymowa i poprawna pisownia. Oczywiście nie każdy kto pięknie używa języka polskiego mądrze mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 Nie mierz ludzi swoją miarą. To działa w obie strony. Tak samo jak cała ta akcja z 'dysmózgią', wypominaniem komuś błędów itd ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 HWDO! i HWDG! Starsi od nas ustalili reguły, postawili granice, wyznaczyli cele, nauczyli nas jak kierować naszym życiem. Ale jest głos, który dochodzi z naszego wnętrza. Pierwotne i czyste, palące uczucie: pieprz* wszystko! [EDIT] http://www.youtube.com/watch?v=_XP-MoRw9UU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 HWDO! i HWDG! A teraz będzie ironia na miarę ortograficznych faszystów: Nie rozmawiam z tobą bo nie umiesz pisać po polsku. A twoje argumenty nie mają znaczenia bo nie potrafisz wypowiadać się poprawnie. Powinno być CHWDP. Koniec ironii. Fajnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Powinno być CHWDP. Koniec ironii. Fajnie? Skoro tak się czepiamy, to wiesz, że to pierwsze słowo jest poprawne pisać i przez CH i przez samo H http://www.sjp.pl/co/h*j http://www.sjp.pl/co/ch*j (no sorry, ale musiałem linki na potwierdzenie dać?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Nie rozmawiam z tobą bo nie umiesz pisać po polsku. A twoje argumenty nie mają znaczenia bo nie potrafisz wypowiadać się poprawnie. Powinno być CHWDP. Twoje argumenty nie mają znaczenia, bo nie znasz polskiej interpunkcji i napisałeś "tobą" z małej litery. Urok nieoficjalnych skrótów pozwala je dowolnie interpretować. Jak widać po Tobie, głodnemu chleb na myśli. Ja mogę sobie teraz napisać: * Horrorem W Dziedzinie Ortografii * Humanizm W Decyzjach Głupców i co tam jeszcze ślina na język przyniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Twoje argumenty nie mają znaczenia, bo nie znasz polskiej interpunkcji i napisałeś "tobą" z małej litery. Hahahaha i o to właśnie chodziło. Jesteś przykładem dysmóżgi ortograficznych faszystów. Ja napisałem to w ironii, a ty widzę, na serio. Nie forma a treść się liczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Oj Miszczu. Widzę że Ty też masz problemy z rozumieniem ironii Przecież ten topic jest tak cholernie przesadzony że masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2010 Wszystko fajnie, ale "w ironii" też trzeba umieć pisać. I nawet nie trzeba być w tym miszczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi