Rysio Napisano Marzec 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2010 Witam, u mnie jest tak że każdy z domowników korzysta sobie z innej przeglądarki i fajnie (zakładki; hasła itp.) Mnie w udziale przypadła Epiphany i fajnie podoba mi się tyle że od wersji epiphany-2.28.2-1.fc12.i686 klikam na jakis link prawym przyciskiem myszki ale w menu kontekstowym nie widzę propozycji otwórz w nowym panelu - co jest dosć irytujące. Sprawdziłem w EDYCJA>PREFERENCJE ale nie widzę tam niczego w tym temacie; natomiast nie jestem pewien co do NARZĘDZIA>EXTENSIONS. Może ktoś odkrył jak tę niedogodność wyelimnować i podzieli się tą wiedzą - byłoby fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2010 Środkowym przyciskiem myszy. Poza tym każdy mógłby mieć swoje konto lub uruchamiać przeglądarkę z innym profilem. Przykładowo w operze: opera --pd ~/.sciezkadofolderu a firefox: firefox -P nazwaprofilu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 ctrl + LPM Tak przy okazji, nie wiem co porobiono z Epiphany, bardzo lubiłem tą przeglądarkę, przynajmniej u mnie jest stabilniejsza od Firefoksa(ten lisek mnie ostatnio wkurza z dość częstym wykrzaczaniem się). Kiedyś łatwo było konfigurować ją przez about:config, aktualnie nie ma tej funkcji w Epiphany, przez co funkcjonalność tej przeglądarki bardzo się obniżyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Kwiecień 9, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 O proszę jakie proste - dzięki ! Wiem że inne konta są możliwe, tylko po co skoro ciasno na dysku. natomiast co do profili Opery to kto tam będzie z palca w konsoli wypsywał zaklęcia ( no może ja się tam tego nie boję, ale ini domownicy nie przywykli do tego). [sOLVED] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 Wiem że inne konta są możliwe, tylko po co skoro ciasno na dysku. Bo dodatkowe konta na pewno zajmą więcej miejsca, niż kilka dodatkowych przeglądarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2010 natomiast co do profili Opery to kto tam będzie z palca w konsoli wypsywał zaklęcia ( no może ja się tam tego nie boję, ale ini domownicy nie przywykli do tego).Po to są aktywatory (na windowsie skróty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Kwiecień 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2010 Zdaje się że Linux to wolny wybór - zarem uszanujcie moje nawyki . Poprostu tak się "nauczyliśmy" i jest nam z tym wygodnie, wracając do tematu można również otworzyć odnośnik w nowej karcie lewym klawiszem myszy przytrzymując Ctrl. Pozdrawiam i dzięki za udział w dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi