Nad3jf Napisano Kwiecień 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2010 Mam pewien problem, posiadam łącze 10 mb/s (Oto link do speed testu: http://www.speedtest.net/result/779061491.png), pobieram prawidłowo co do mojej predkosci nie mniej jednak - strony www mi bardzo powli wlaczaja, a niektore nie wlaczaja sie w ogole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2010 Zobacz ten wątek link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nad3jf Napisano Kwiecień 12, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 Nic nie rozumiem z tego co tam piszę wczytuje mi się kilka takich stron. Czy ktoś mógłby opisać co może być przyczyną i jak ją wyelimenować. Bardzo Proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Kwiecień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 1. Post #2 z linku.@sokar620 i sprawdzenie. Zwyczajnie edytujesz plik jako root i wpisujesz DNSy swojego dostawcy. 2. Potestuj i jakie są pingi (kilka domen, nie tylko WP) ping wp.pl ping -s 200 wp.pl ping -s 500 wp.pl ping -s 800 wp.pl ping -s 1200 wp.pl 3. Nie wiem jak łączysz się z netem - modem USB, inny modem, kablówka - ale trzeba spróbować zmniejszyć MTU - najpierw trzeba się zalogować w konsoli na roota, potem próbować ifconfig urządzenie mtu wartość dla modemu prawdopodobnie będzie to np. ifconfig ppp0 mtu 552 I w międzyczasie trzeba korzystać z pkt.2 oraz strony WWW w przeglądarce i sprawdzać co się zmienia albo inie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Kwiecień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 Zrób dwie rzeczy po odpaleniu jakiegoś terminala: ping www.google.pl ping 74.125.43.104 Jeśli przy pierwszej komendzie musiałeś trochę odczekać na pojawienie się pierwszego pakietu oznacza to, że masz problem z DNS. Aby rozwiązać ten problem możesz spróbować następującej rzeczy (mając włączony terminal): su - <hasło użytkownika root> gedit /etc/resolv.conf i wklej następującą zawartość (wpisy które posiadasz możesz zakomentować wstawiając # na początku linii): nameserver 208.67.222.222 nameserver 208.67.220.220 Zapisz, zamknij i sprawdź czy strony szybciej śmigają (nie jestem pewien ale możliwe, że potrzebny będzie restart interfejsu sieciowego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 Przyczyną są serwery dns, a raczej kiepski sprzęt którego używasz (np. router). Najłatwiejszym sposobem, który podobno działa jest graficzna zmiana dns w NM (ikonka obok zegarka). Klikać zapewne potrafisz, ale chodzi o edycję połączenia i w zależności czy używasz dhcp to wybierasz "automatic dhcp addresses only" i w pole "DNS server" wpisz przykładowo 208.67.222.222 (opendns, którego ja używam) w przypadku static zrób analogicznie. EDIT: dwa podobne posty, ale mój sposób jest najbardziej windows-user friendly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi