sam_on Napisano Kwiecień 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2010 Czy da się coś zrobić, żeby pidgin współpracował z nowymi numerami gg? Są problemy jeśli numer jest większy niż ~17 mln. Założyłem sobie nowe konto żeby sprawdzić co i jak, loguję się nowym numerem na web gadu, a stary numer jest dostępny w Pidginie. Kiedy z nowego numeru rozpoczynam rozmowę pisząc do starego, to wyświetla mi się informacja z numeru 800 "Ta rozmowa z numerem xxxxxxxx wyświetla się w oknie zastępczym ponieważ używasz starej wersji Komunikatora, która nie obsługuje poprawnie połączeń z numerami GG większymi niż 17 milionów. Aby znów korzystać ze standardowego okna rozmowy zaktualizuj swój Komunikator." i nawet da się rozmawiać, przy czym pidgin traktuje wiadomości jakby przychodziły właśnie z numeru 800. Jeśli zamknę okno rozmowy pidgina i napiszę z nowego numeru na stary raz jeszcze, to w ogóle nic mi się nie pojawia. W drugą stronę nie ma problemu, mogę napisać ze starego na nowy. Podobno pomaga instalacja biblioteki libgadu3, ale nie widzę takiej dla fedory Mam zainstalowane: libagadu-1.9.0-0.2.rc3.fc12 (x86-64) libagadu-devel-1.9.0-0.2.rc3.fc12 (x86-64) libpurple-2.6.6-2.fc12 (x86_64) pidgin-2.6.6-2.fc12 (x86_64) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Kwiecień 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2010 Ja niestety nic nie pomogę , chciałbym tylko dorzucić pytanie ; może ktoś z forumowiczów już sprawdzał ; czy KOPETE którą mamy w najnowszej niestabilnej jeszcze Fedorze 13 obsługuje te numery gg powyżej 17000000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2010 Nie wiem, ale kdenetwork-4.4.2 jest i w F12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2010 Teoretycznie z takimi pakietami powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2010 Nowe libgadu weszło do F12 później niż aktualna wersja pidgina, może rekompilacja src.rpm pomoże. Jako libgadu3 niektóre dystrybucje oznaczają właśnie wersję 1.9.x, więc tą masz na pewno aktualną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2010 Pidgin używa własnej, wbudowanej wersji libgadu. Ta natomiast jest zaktualizowana do 1.9.0-rc2 dopiero w nadchodzącej wersji 2.7.0 pidgina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neferius Napisano Kwiecień 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2010 Na dzień dzisiejszy chyba zostaje tylko empathy+telepathy-sunshine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 13, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2010 Dzisiaj na kojim pojawiły się pakiety z wydanym wczoraj Pidginem 2.7.0 http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=173298 Changelog: http://developer.pidgin.im/wiki/ChangeLog Gadu-Gadu Updated our bundled libgadu to 1.9.0-rc2 (many thanks to Krzysztof Klinikowski for the work and testing put in here!) Minimum requirement for external libgadu is now also 1.9.0-rc2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fany Napisano Maj 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2010 Dzisiaj na kojim pojawiły się pakiety z wydanym wczoraj Pidginem 2.7.0 http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=173298 Changelog: http://developer.pidgin.im/wiki/ChangeLog Czy ktoś już próbował instalacji? Jeżeli tak to jak działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2010 Działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sam_on Napisano Maj 26, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 Potwierdzam, w nowej wersji wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi