Skocz do zawartości

Pidgin I Nowe Numery Gg

sam_on

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da się coś zrobić, żeby pidgin współpracował z nowymi numerami gg? Są problemy jeśli numer jest większy niż ~17 mln. Założyłem sobie nowe konto żeby sprawdzić co i jak, loguję się nowym numerem na web gadu, a stary numer jest dostępny w Pidginie. Kiedy z nowego numeru rozpoczynam rozmowę pisząc do starego, to wyświetla mi się informacja z numeru 800 "Ta rozmowa z numerem xxxxxxxx wyświetla się w oknie zastępczym ponieważ używasz starej wersji Komunikatora, która nie obsługuje poprawnie połączeń z numerami GG większymi niż 17 milionów. Aby znów korzystać ze standardowego okna rozmowy zaktualizuj swój Komunikator." i nawet da się rozmawiać, przy czym pidgin traktuje wiadomości jakby przychodziły właśnie z numeru 800. Jeśli zamknę okno rozmowy pidgina i napiszę z nowego numeru na stary raz jeszcze, to w ogóle nic mi się nie pojawia. W drugą stronę nie ma problemu, mogę napisać ze starego na nowy.

Podobno pomaga instalacja biblioteki libgadu3, ale nie widzę takiej dla fedory :(

Mam zainstalowane:

libagadu-1.9.0-0.2.rc3.fc12 (x86-64)

libagadu-devel-1.9.0-0.2.rc3.fc12 (x86-64)

libpurple-2.6.6-2.fc12 (x86_64)

pidgin-2.6.6-2.fc12 (x86_64)

• 3 weeks later...

Dzisiaj na kojim pojawiły się pakiety z wydanym wczoraj Pidginem 2.7.0 http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=173298

Changelog: http://developer.pidgin.im/wiki/ChangeLog

Gadu-Gadu

Updated our bundled libgadu to 1.9.0-rc2 (many thanks to Krzysztof Klinikowski for the work and testing put in here!)

Minimum requirement for external libgadu is now also 1.9.0-rc2.

• 2 weeks later...