Ojcon Napisano Kwiecień 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2010 WItam, mam problem z instalacją sterowników do karty grafinczej ati. Szukałem dużo w googlach jak zainstalować te sterwoniki ale najczęściej znajdowałem poradniki do starszych wersji lub nie działały. A więc czy mógłbymi ktoś wytłumaczyć jak te sterwoniki zainstalować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Materid Napisano Kwiecień 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2010 A probowales tego: http://gofedora.com/fedora-12-ati-catalyst-drivers/ ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2010 Nie ma zamkniętych sterowników, zostają tylko otwarte (radeon,radeonhd), które działają całkiem sprawnie. Zainstaluj pakiet z punktu drugiego linka który podesłał Materid. Jeśli chcesz wypróbować compiz to postępuj według poradnika z fedoraforum.org - link. Akcelerację powinieneś mieć już teraz, sprawdź: glxinfo | grep direct Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joorva Napisano Maj 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2010 z tego co pamiętam problem był z zamkniętymi sterownikami bo nie wspierały x.orga 7.5 Otóż wyszły stery catalyst 10.4, które to mają napisane że wspierają 7.5, ergo powinny się instalować na fedorze 12. Może to ktoś zweryfikować i ew. uzupełnić poradnik? Ja chwilowo nie dam rady tego zrobić, bo wymiotło mi z domu tymczasowo sprzęt ATi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2010 Wszystko zależy od karty. Wsparcie dla starszych kart ATI praktycznie nie istnieje. Release notes dla wersji 10.4 wymienia głównie karty serii HDxxxx → https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2...t_104_linux.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Maj 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2010 Dodatkowo F13 za pasem, a tam xorg-x11-server-1.8.0, więc pewnie w nowej Fedorze dalej zostaną tylko otwarte sterowniki. Co do 10.4 to najlepiej śledzić ati driver guide na fedoraforum.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi