root4u Napisano Kwiecień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2010 Jak z konsoli spakować folder, ale z parametrem -9 czyli maksymalna wydajność. Mógł by ktoś napisać przykład bo ja szukałem w google ale znalazłem to: tar -jcv plik.tar.bz2 ./plik Ale to domyślnie pakuje chyba 6 tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Kwiecień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2010 tar -cvf plik.tar ./plik; bzip2 -9 plik.tar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2010 tar -cvf - ./plik | bzip2 -9 - > plik.tar.bz2 i możesz sprawdzić czy 6 czy 9 jest domyślnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2010 zapisz, zakop, zapomnij $ cat /usr/local/sbin/bz9.sh #!/bin/bash # bz9.sh [[ $# -eq 0 ]] && { echo "Użycie: bz9.sh plik"; exit 1;} tar -cvf - "$1" | bzip2 -9 - > "${1}.tar.bz2" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi