Skocz do zawartości

Gdzie Ta Wspaniała Technika ?

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

[...] i jaki wpływ na klimat mają wszystkie spaliny razem wzięte :ph34r:
Darek, ja jeżdżę często na rowerze. Kupiłem sobie taki GPS/Logger, który ma parę bajerów. M.in. pokazuje ile wydycham (w przybliżeniu oczywiście) CO2. Po przejechaniu 50-80 km wychodzi na to, że powinienem ze 2 drzewa zasadzić, żeby pochłonęły moje "spaliny" i ograniczyły efekt cieplarniany ;) Po miesiącu to już spory lasek się robi. A mówią, że jazda na rowerze jest ekologiczna :D A piechurzy niewiele lepsi. Tak więc najbardziej ekologiczni są ludzi spędzający czas przed TV. Żeby jeszcze dranie przestali oddychać... ;)

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A ile ludzi na świecie zmarło już wdychając spaliny własnego samochodu we własnym [zamkniętym] garażu :?:
Zapewniam Cię, że jeśli posiedzisz odpowiednio długo w szczelnym nie wietrzonym pomieszczeniu, to też zabraknie Ci tlenu. Bo to nie spaliny zabijają a brak tlenu (chociaż spaliny zapewne zwiększają zatrucie organizmu i przyspieszają proces).

P.S. CO2 - nad okienkiem edycji są różne przydatne przyciski m.in. taka ikonka "aA". Po rozwinięciu listy masz m.in. "Indeks dolny".

Jakiś czas temu amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na mieszkańcach New York, z których wynikało, że większość osób zapadających na choroby serca/układu krążenia itp. regularnie uprawiają joging po mieście. I to by było na tyle jeśli chodzi o zdrowotne aspekty uprawiania sportu po ulicach metropolii :)

Ze swojej strony dodam, że wychowałem się i mieszkam na wsi. Kiedy byłem młodszy, ilekroć jechałem do Warszawy to wracałem z cholernym bólem głowy (rzadko dostawałem po łbie, więc to nie to :P). Dziś jestem już przyzwyczajony, ale i tak całuje z oblubieniem każde napotkane w wawie drzewo.

[...] ale i tak całuje z oblubieniem każde napotkane w wawie drzewo.
Trzymaj sie z dala od Lasu Kabackiego, bo Ci życia zabraknie na obcałowanie. Powietrze tutaj zdecydownaie lepsze niż w centrum stolicy. Chociaż co bardziej wrażliwi z moich sąsiadów próbują ostatnio zmusić Metro Warszawskie do przeniesienia stacji technicznej, bo im podkłady kolejowe a konkretniej olej kreozytowy śmierdzi ;)

Co do uprawiania sportów na ulicach miast (niekoniecznie tak dużych jak NYC), to wiadomo, że się więcej dwutlenku węgla wdycha niż wydycha :)

aha - deszcz po moim przejeździe nigdy nie padał

Tak zybex tylko pomyśl ile milionów samochodów kopcących bez katalizatorów- jeździ codziennie po drogach całego świata i jaki wpływ na klimat mają wszystkie spaliny razem wzięte :ph34r:

he he - mój kolejny pojazd jeździ bez katalizatora, któren był się zapchał a koszt nowego ok 2,5 tysiąca :)

mój mechanik dokonał cudu i nawet strumienic ( technika ) nie musiałem montować - a fura odzyskała wigor ( 2.0 HDi )

wpływ na klimat mają mniejszy niż wiosenny wyziew wulkanu EJFAKJU na Islandii

wpływ na klimat mają mniejszy niż wiosenny wyziew wulkanu EJFAKJU na Islandii

I to jest chyba najlepsze podsumowanie...

Ktoś kiedyś mądrze stwierdził, że człowiek to takie egoistyczne stworzenie że i zniszczenie planety chce sobie przypisać, a tak naprawdę to "natura" sama sobie równie dobre kuku robi :)

Wczoraj przeglądam net i wszędzie wiadomości typu ; młode dziewczyny piją coraz więcej alkoholu i w ogóle młode pokolenie

w coraz młodszym wieku aczyna pić . Pytam ; gdzie są rodzice tych młodych ludzi ?

CZy dla nich praca zawodowa , kariera, dążnie do awansu są ważniejsze niż dom i rodzina ?

Już nie tylko młodzi rodzice ale i babcie PIJANE opiekują się wnuczkami !

Ile codziennie pijanych kierowców jeździ po drogach ?

Od lipca mieli zaostrzyć kary za jazde po pijanemu i co to pomogło ?

Wczoraj przeglądam net i wszędzie wiadomości typu [...]
Drogi Darku, zapewne Pan Bóg na swoim superkomputerze Earth 2.0 wcisnął "shutdown" i właśnie trwa zamykanie serwisów "klimat zdatny dla życia na Ziemi", "ludzkość na Ziemi", "pogoda na jutro" - 2012 już blisko...

Borzole jeśli nie masz co do roboty to przetestuj jakąś nowszą dystrybucję linuksa.

Np ; LUNAR :D Ja teraz po południu przejechałem 8 km rowerem a teraz będę oglądać żużel na tvp sport . W piąten na TV4 pokazywali wybory miss nastolatek .

ale te dziewczyny wyglądały na oko na więcej niż 14-17 lat .

Czy wam też się tak wydawało :?: