@WalDo Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 [...] i jaki wpływ na klimat mają wszystkie spaliny razem wzięte Darek, ja jeżdżę często na rowerze. Kupiłem sobie taki GPS/Logger, który ma parę bajerów. M.in. pokazuje ile wydycham (w przybliżeniu oczywiście) CO2. Po przejechaniu 50-80 km wychodzi na to, że powinienem ze 2 drzewa zasadzić, żeby pochłonęły moje "spaliny" i ograniczyły efekt cieplarniany Po miesiącu to już spory lasek się robi. A mówią, że jazda na rowerze jest ekologiczna A piechurzy niewiele lepsi. Tak więc najbardziej ekologiczni są ludzi spędzający czas przed TV. Żeby jeszcze dranie przestali oddychać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 27, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 WalDo teraz to przesadzasz ; jeśli stanę przy człowieku to nie czuję że wydycha on CO2 A ile ludzi na świecie zmarło już wdychając spaliny własnego samochodu we własnym [zamkniętym] garażu :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 A ile ludzi na świecie zmarło już wdychając spaliny własnego samochodu we własnym [zamkniętym] garażu :?:Zapewniam Cię, że jeśli posiedzisz odpowiednio długo w szczelnym nie wietrzonym pomieszczeniu, to też zabraknie Ci tlenu. Bo to nie spaliny zabijają a brak tlenu (chociaż spaliny zapewne zwiększają zatrucie organizmu i przyspieszają proces). P.S. CO2 - nad okienkiem edycji są różne przydatne przyciski m.in. taka ikonka "aA". Po rozwinięciu listy masz m.in. "Indeks dolny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 Jakiś czas temu amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na mieszkańcach New York, z których wynikało, że większość osób zapadających na choroby serca/układu krążenia itp. regularnie uprawiają joging po mieście. I to by było na tyle jeśli chodzi o zdrowotne aspekty uprawiania sportu po ulicach metropolii Ze swojej strony dodam, że wychowałem się i mieszkam na wsi. Kiedy byłem młodszy, ilekroć jechałem do Warszawy to wracałem z cholernym bólem głowy (rzadko dostawałem po łbie, więc to nie to ). Dziś jestem już przyzwyczajony, ale i tak całuje z oblubieniem każde napotkane w wawie drzewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 [...] ale i tak całuje z oblubieniem każde napotkane w wawie drzewo.Trzymaj sie z dala od Lasu Kabackiego, bo Ci życia zabraknie na obcałowanie. Powietrze tutaj zdecydownaie lepsze niż w centrum stolicy. Chociaż co bardziej wrażliwi z moich sąsiadów próbują ostatnio zmusić Metro Warszawskie do przeniesienia stacji technicznej, bo im podkłady kolejowe a konkretniej olej kreozytowy śmierdzi Co do uprawiania sportów na ulicach miast (niekoniecznie tak dużych jak NYC), to wiadomo, że się więcej dwutlenku węgla wdycha niż wydycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 aha - deszcz po moim przejeździe nigdy nie padał Tak zybex tylko pomyśl ile milionów samochodów kopcących bez katalizatorów- jeździ codziennie po drogach całego świata i jaki wpływ na klimat mają wszystkie spaliny razem wzięte he he - mój kolejny pojazd jeździ bez katalizatora, któren był się zapchał a koszt nowego ok 2,5 tysiąca mój mechanik dokonał cudu i nawet strumienic ( technika ) nie musiałem montować - a fura odzyskała wigor ( 2.0 HDi ) wpływ na klimat mają mniejszy niż wiosenny wyziew wulkanu EJFAKJU na Islandii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2010 wpływ na klimat mają mniejszy niż wiosenny wyziew wulkanu EJFAKJU na Islandii I to jest chyba najlepsze podsumowanie... Ktoś kiedyś mądrze stwierdził, że człowiek to takie egoistyczne stworzenie że i zniszczenie planety chce sobie przypisać, a tak naprawdę to "natura" sama sobie równie dobre kuku robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawe song Napisano Sierpień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 Natura sobie kuku nie robi, bo nawet największą katastrofę przetrwają niektóre gatunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 Wczoraj przeglądam net i wszędzie wiadomości typu ; młode dziewczyny piją coraz więcej alkoholu i w ogóle młode pokolenie w coraz młodszym wieku aczyna pić . Pytam ; gdzie są rodzice tych młodych ludzi ? CZy dla nich praca zawodowa , kariera, dążnie do awansu są ważniejsze niż dom i rodzina ? Już nie tylko młodzi rodzice ale i babcie PIJANE opiekują się wnuczkami ! Ile codziennie pijanych kierowców jeździ po drogach ? Od lipca mieli zaostrzyć kary za jazde po pijanemu i co to pomogło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Sierpień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 Pytam ; gdzie są rodzice tych młodych ludzi ? Darek odpowiadam: rodzice skończyli się na Killem All kończmy może tą jakże ciekawą filozoficzną dysputę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 Wczoraj przeglądam net i wszędzie wiadomości typu [...]Drogi Darku, zapewne Pan Bóg na swoim superkomputerze Earth 2.0 wcisnął "shutdown" i właśnie trwa zamykanie serwisów "klimat zdatny dla życia na Ziemi", "ludzkość na Ziemi", "pogoda na jutro" - 2012 już blisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 ...proponuje zacząć zmieniać świat, zanim wielki shutdown się wypełni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Sierpień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 ej chłopaki - co robicie o tej porze w niedziele przed komputerem ? ja piję porterek / słucham pr 3 polskiego radia / wybieram z żoną płytki do łazienki /czytam newsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 ...obudziłem się po drzemce i bombarduje mnie słońce przez zachodnie okno. Nie mam ochoty się ruszyć, gdy tak wolną sączy się pod powiekami. Pewnie zaraz ktoś wpadnie w odwiedziny i zburzy moje rozmyślania o niczym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2010 Borzole jeśli nie masz co do roboty to przetestuj jakąś nowszą dystrybucję linuksa. Np ; LUNAR Ja teraz po południu przejechałem 8 km rowerem a teraz będę oglądać żużel na tvp sport . W piąten na TV4 pokazywali wybory miss nastolatek . ale te dziewczyny wyglądały na oko na więcej niż 14-17 lat . Czy wam też się tak wydawało :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi