Skocz do zawartości

Odtwarzanie Mp3 Po Najechaniu Na Plik Myszką W Dolphin

wertjacek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W Gnome po najechaniu na mp3-kę myszką Nautilus radził sobie z odtworzeniem muzy (z tego co wiem własnie on odpowiedzialbny jest za to) Mam KDE4 z Dolphinem,moge w nim w panelu informmacyjnym odsłuchać,ale wolałbym by nie otwierać czegokolwiek i by sie działo jak na Gnome.Pytanie brzmi: czy w KDE da sie po najechaniu myszką na mp3 odsłuchać muzę??

kurna,od paru minut główkuję czy to żart czy odpowiedź na moje pytanie.Mam zainstalować na KDE menadżera z Gnome? czy zainstalowanie wystarczy,czy muszę go użyć jako domyślnego menadżera KDE?

Ps.

KDe to jedyne środowisko na moim kompie,raczej unikam instalowania czegokolwiek co wiąże się z dociąganiem składników innego środowiska,hmmm.... sam nie wiem co z tym począć.

kurna,od paru minut główkuję czy to żart czy odpowiedź na moje pytanie.Mam zainstalować na KDE menadżera z Gnome? czy zainstalowanie wystarczy,czy muszę go użyć jako domyślnego menadżera KDE?

Ps.

KDe to jedyne środowisko na moim kompie,raczej unikam instalowania czegokolwiek co wiąże się z dociąganiem składników innego środowiska,hmmm.... sam nie wiem co z tym począć.

To kurna nie główkuj, tylko zrób to. Ja używam jako środowiska GNOME, co nie przeszkadza mi w używaniu do obsługi płyt CD i DVD K3B. I daj znać, czy pomogło.

Raven

ok,czaje,Dolphin posiada tez te funkcje,tyle ze ktos sobie wymyslil ze umiesci to na panelu informacyjnym,moze to lepszy,wygodniejszy sposób rozpatujac to globalnie,ale jak dla mnie to o co pytalem bylo funkcjonalniejsze.

Ps.

zart z nautilusem musze powiedziec udal ci sie,przez dluzsza chwile nawet zastanawialem sie jak to pogodzic z KDE,ale kiedy przeczytalem post waldis-a oswiecilo mnie :P za co mu dziekuje.Bym sie wladowal w kolejne mi niepotrzebne srodowisko dla jednego myku.

ps.

w sumie kde oferuje ci chyba wybór z posród 4-ech menadzerów,dwa wiaza sie z dociaganiem zaleznosci z innych srodowisk,dwa to stary Konqueror no i Dolphin.Ja co do niego nie mam zastrzezen.Jesli co wydanie podesla kolejnego - to tylko na plus.

Ps.

żart z nautilusem musze powiedzieć udał ci się,przez dluższą chwilę nawet zastanawiałem sie jak to pogodzic z KDE,ale kiedy przeczytałem post waldis-a oswieciło mnie :P za co mu dziekuje.Bym sie wladował w kolejne mi niepotrzebne srodowisko dla jednego myku.

No niestety się nie udał, bo miał on na celu przekonanie cię o wyższości GNOME nad KDE. :P

nie musisz mnie przekonywać,od kiedy mam linux zawsze gosciło na kompie Gnome.Jakiś miesiąc temu koleś podpuscił mnie bym chociaz polukał na KDE i "niestety" mnie zauroczyło to srodowisko.To insza inszośc od dawnego 3.5 :) nie ma porównania z szybkością i konfiguralnością.MOże! może wróce na Gnome jak juz sie pokaże 3-ka,ale mam coraz to większe wątpliwości czy warto będzie.