wertjacek Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 Witam W Gnome po najechaniu na mp3-kę myszką Nautilus radził sobie z odtworzeniem muzy (z tego co wiem własnie on odpowiedzialbny jest za to) Mam KDE4 z Dolphinem,moge w nim w panelu informmacyjnym odsłuchać,ale wolałbym by nie otwierać czegokolwiek i by sie działo jak na Gnome.Pytanie brzmi: czy w KDE da sie po najechaniu myszką na mp3 odsłuchać muzę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 Da się. Wykonaj polecenie yum install nautilus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wertjacek Napisano Październik 4, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 kurna,od paru minut główkuję czy to żart czy odpowiedź na moje pytanie.Mam zainstalować na KDE menadżera z Gnome? czy zainstalowanie wystarczy,czy muszę go użyć jako domyślnego menadżera KDE? Ps. KDe to jedyne środowisko na moim kompie,raczej unikam instalowania czegokolwiek co wiąże się z dociąganiem składników innego środowiska,hmmm.... sam nie wiem co z tym począć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 kurna,od paru minut główkuję czy to żart czy odpowiedź na moje pytanie.Mam zainstalować na KDE menadżera z Gnome? czy zainstalowanie wystarczy,czy muszę go użyć jako domyślnego menadżera KDE? Ps. KDe to jedyne środowisko na moim kompie,raczej unikam instalowania czegokolwiek co wiąże się z dociąganiem składników innego środowiska,hmmm.... sam nie wiem co z tym począć. To kurna nie główkuj, tylko zrób to. Ja używam jako środowiska GNOME, co nie przeszkadza mi w używaniu do obsługi płyt CD i DVD K3B. I daj znać, czy pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 Nautilus korzysta z wtyczki totem-a, więc koniecznie wykonaj yum install totem-nautilus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 W sumie to nie Nautilius, lecz totem-audio-preview. W Dolphinie nie ma innej opcji poza 'play' w panelu informacyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wertjacek Napisano Październik 4, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2010 chyba zadowolę sie odpowiedzią @Sorror-a i pogodzę się z faktem,że nic z tym nie zrobię. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2010 To był w sumie żart. Nie słyszałem, żeby jakiś program poza Nautilusem miał taką funkcję. Albo dasz sobie spokój, albo napisz łatę i wyślij autorom Delphina, czy czego tam teraz używa KDE (normalnie co wersję inny program ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wertjacek Napisano Październik 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 Raven ok,czaje,Dolphin posiada tez te funkcje,tyle ze ktos sobie wymyslil ze umiesci to na panelu informacyjnym,moze to lepszy,wygodniejszy sposób rozpatujac to globalnie,ale jak dla mnie to o co pytalem bylo funkcjonalniejsze. Ps. zart z nautilusem musze powiedziec udal ci sie,przez dluzsza chwile nawet zastanawialem sie jak to pogodzic z KDE,ale kiedy przeczytalem post waldis-a oswiecilo mnie za co mu dziekuje.Bym sie wladowal w kolejne mi niepotrzebne srodowisko dla jednego myku. ps. w sumie kde oferuje ci chyba wybór z posród 4-ech menadzerów,dwa wiaza sie z dociaganiem zaleznosci z innych srodowisk,dwa to stary Konqueror no i Dolphin.Ja co do niego nie mam zastrzezen.Jesli co wydanie podesla kolejnego - to tylko na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 11, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 Ps. żart z nautilusem musze powiedzieć udał ci się,przez dluższą chwilę nawet zastanawiałem sie jak to pogodzic z KDE,ale kiedy przeczytałem post waldis-a oswieciło mnie za co mu dziekuje.Bym sie wladował w kolejne mi niepotrzebne srodowisko dla jednego myku. No niestety się nie udał, bo miał on na celu przekonanie cię o wyższości GNOME nad KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wertjacek Napisano Październik 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2010 nie musisz mnie przekonywać,od kiedy mam linux zawsze gosciło na kompie Gnome.Jakiś miesiąc temu koleś podpuscił mnie bym chociaz polukał na KDE i "niestety" mnie zauroczyło to srodowisko.To insza inszośc od dawnego 3.5 nie ma porównania z szybkością i konfiguralnością.MOże! może wróce na Gnome jak juz sie pokaże 3-ka,ale mam coraz to większe wątpliwości czy warto będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi