Skocz do zawartości

[Fedora 14] Problem Z Dźwiekiem I Alsa/Pulseaudio.

m2gikbb

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam

Jestem świeżym użytkownikiem fedora14 i mam problem z dźwiękiem. Próbowałem poszukać wskazówekc na internecie ale nie moge nic znaleść.

Moj Log z aplay -l:

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****

card 0: nForce2 [NVidia nForce2], device 0: Intel ICH [NVidia nForce2]

Subdevices: 1/1

Subdevice #0: subdevice #0

card 0: nForce2 [NVidia nForce2], device 2: Intel ICH - IEC958 [NVidia nForce2 - IEC958]

Subdevices: 1/1

Subdevice #0: subdevice #0

Jak włączam muzyke to nic nie słychać tylko w kontroli głośności PulseAudio skacze linia jak by dźwięk był. Proszę o pomoc

Kodeki masz zainstalowane? Na "nówce" bezkodekowej sobie muzyki nie posłuchasz. Jak zainstalować kodeki masz u nas w poradniku, poradnik znajdziesz na wiki.

mam kodeki sciagalem do muzyki i filmow jak z wiki. dziwna sprawa bo slyszalem ze powinno chodzic :/ pomocy...

---- laczenie postów ----

moze jakies sterowniki trzeba jakos zainstalowac? nie wiem szukam i nic z tego nie wynika :/ i jeszcze zauwazylem ze jak ogladam filmiki jakies na youtube to sie obraz troszke tnie moze to ma jakis zwiazek?

---- laczenie postów ----

nie ma juz jakis pomyslow?? pls help me

Sprawdz czy wtyczka od glosników nie wysunela sie z gniazda. Jesli to laptop, to moze dzwieki idzie na sluchawki zamiast na glosniki - podlacz sluchawki i sprawdz.

Dzwieku nie miales od razu po instalacji czy stalo sie to po jakiejs aktualizacji? Zamiast rozpaczliwie wypisywac post pod postem odpowiedz na to pytanie i napisz jaki masz sprzet, z jakiego desktopa korzystasz, czy wykonywales aktualizacje?

Poza tym przeszukaj najpierw forum, bo problemy z dzwiekiem powtarzaly sie tyle razy i w tak róznych konfiguracjach, ze byc moze znajdziesz tu gotowa odpowiedz.

master ma wartość 0, mam komputer stacjonarny Semptron 2200+ (1500mhz), ddr sdram 512 mb, karta graficzna nvidia geforce 6200 (256 mb), karta dźwiękowa nvidia mcp2-audio codec interface. Spisałem to z everesta jeszcze na windowsie. Ani na słuchawkach ani na głośnikach nie mam dźwięku, nie miałem go od początku hjak tylko zainstalowałem fedore. Mam Fedore 14 Xfce. Aktualizowałem system, (_yum'a_ → yuma) ORT i zainstalowałem kodeki i program do filmów i muzyki

jak podniesc? jak wcisne f6 i wezme swoja karte nvidia nforce 2 to mam kilka takich slupkow ale to nic nie daje. a jak mam ten jeden master to nie moge nic z nim zrobic :/ a podniesc mam wartosci pod slupkiem po bokach(przypuszczam ze to glosniki) czy zielone 00 zaraz pod slupkiem?

i dalej nic a jak wejde w kontrole glosnosci pulseaudio i w urzadzenia wyjsciowe to jak wezme opcje sprzetowe urzadzenia wyjsciowe to nic mi nie pokazuje. Czy tak powinno byc? A moze poprostu nie ma mozliwosci zeby na fedorze dzialal dzwiek na nvidii? mnial ktos takie problemy kiedys?