slabypingwin Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 W dystrybucji ubuntu ultimate edition Firefox ma taką dziwną fioletową kolorystykę; Uploaded with ImageShack.us Zaglądałem do ustawień ; motywy , kolory ale to nic nie pomogło. POmimo zmiany motywóþw , kolorów w GNOME jak i w KDE Firefox ma nadal taki sam dziwny kolor . Jak go zmienić ? Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Ubuntu mówisz? Sprawdz co tym zarzadza, compiz+metacity? Sprawdz jakie masz wgrane themy i moze da sie go usunac (A wtedy krzak ) rpm -qa |grep theme --- Edit I jeszcze cos wymyslilem yum remove firefox No i pobierz alternatywe w postaci Opery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Mam zainstalowaną i Operę i FF . Ale cały ten system zarówno Gnome jak i KDE ma typową kolorystykę . A FF jest taki dziwaczny , fioletowy ---- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 To powinien być jakiś them. Jak go usuniesz to powinno się posypać i wtedy będzie "jak ta lala". Na Ubuntu się szuka: dpkg -l |grep theme PS. Skąd i po co wytrzasnąłeś "Ubuntu ultimate edition?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 UBUNTU Z GRAMI Ubuntu ultimate gamers edition to jest fajna rzecz ; obraz ISO ma ptawie 4 Giga Zawiera od razu i KDE i GNOME , wtyczkę java[openjdk] różne gry . Sterownik do mego tunera tv Avermedia instaluje sie na nim bez proiblemów Jeśli ktoś chce mieć Fedorę z dużą iulością pakietów już na ppoczątku to instaluje ją z płytki DVD . Jeśli ktoś chce mieć ubuntu z różnymi grami i już na starcie to powinien zainstalować tą wersję do której daję link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 A tych gier się nie da po prostu dossać z neta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Moment... czy to po prostu nie jest dziwny motyw w firefoxie?? Bo tak mi to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Motyw FF to jedno ale do tego wygląda jakby na GTK i QT się rozszerzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2011 Gry da sie dossac z neta . Tylko ze czlowiek nie wie ze one istnieja. A jak sa na dysku od razu to sie je poznaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Luty 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2011 https://addons.mozilla.org/pl/firefox/themes/ faktycznie - pogięty motyw ( wiejski tunning ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ExtK Napisano Luty 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2011 slabypingwin na ilu jeszcze forach zadasz to pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2011 Juz teraz na zadnym Doszlem do rozwiazania ; ; w opcjach FF - dodatki - themes . Tak byl ustawiony jakis OSCAR jako theme . Zmienilem motyw na normalny i juz jest dobrze [sOLVED] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 10, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2011 Pochwaliłem w tym temacie remix *buntu z grami , ale dziß znalazłem jeszcze ciekawszego klona *bunta a mianowicie ARTISTIX Uploaded with ImageShack.us Jak widać «e screena to distro też ma całkiem inny motyw , jak røwnież inny styl menu w Gnome niż zwykłe ubuntu . W tej dystrybucji jest mnóstwo programów do edycji audio,video,syntezatorów dźwięku jest aż ...18 w tym zynadd.... Jedyną wadą tej dystrybucji jest chyba to że jest ona dostępna tylko w wersji 32-bitowej i np u mnie na lapku pokazuje tylko 3,225044 Gb RAM-u zamiast 4 Giga . Jak to mówią ; nie ma róży bez kolców Teraz to jak mówią ; od przybytku głowa boli Już sam nie wiem która dystrybucja lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2011 i np u mnie na lapku pokazuje tylko 3,225044 Gb RAM-u zamiast 4 Giga .A Ubuntu i pochodne nie mają czegoś takiego jak kernel-PAE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2011 (edytowane) Moze posiada kernel PAE? WalDo ma jakies kody na zaginanie czasu Edytowane Luty 10, 2011 przez multics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi