Skocz do zawartości

F14 Firefox 4

MC'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak jak w temacie wiem że jest możliwość instalacji ff4 na f14 ale czy próbowaliście i działa to stabilnie? Chodzi mi przede wszystkim o xulrunnera2.

Podczas instalki ff4 instalują się ff4 i xulrunner2 ale jak to wygląda instaluje sie obok xulrunnera i ff3 tak że można używać obu równocześnie i nie włażą sobie w jakikolwiek sposób w drogę?

Pytam bo zależy mi na panoramie która bardzo ułatwiłaby mi pracę ale nie chciałbym sobie zrobić sajgonu z kartami a mam ich sporo;)

Pozdrawiam

Mi często zacinają się filmy na YouTube. O ile się nie mylę w nowym Firefoxie każda karta działa oddzielnie więc cała przeglądarka się nie zacina (to jest największy plus nowej odsłony). Polecam instalację nowej wersji sterowników grafiki, przeglądarka ma dzięki temu szybszą akceleracje.

Ff4 możesz pobrać ze strony Mozilli http://mozillapl.org/produkty_mozilli/firefox/firefox_4.0.

Obie wersje Ff (Ff3 i Ff4) korzystają z ustawień w ~/.mozilla, więc warto przed instalacją/uruchomieniem Ff4 wykonać kopię tego katalogu.

Nie sądzę, aby były problemy z zakładkami i kartami (ja ich nie miałem), ale niektóre rozszerzenia nie działają jeszcze na Ff4.

Właśnie, zauważyłem że ff4 ma na niektórych filmikiach flashowych ma białe albo czarne kwadraty rysujące się i znikające na części flashowej. Najwięcej na menu odtwarzania ale z czasem potrafią zarysować całą rpzestrzeń odtwarzania. Jest na to jakieś obejście?

@raven

hehe o czlowieku to pewnie z polowe internetu dopiero poznales :D

Menu w dekoracji okna nie bedzie ale za to Firefox sie pieknie zintegruje z KDE przy uzyciu tej skórki: Oxygen KDE

No wlasnie znalazlem juz ale czekam az ja wrzuci/wpuszzca na mozille. Ostatnio maja tam robic pozadki z dodatkami wiec chcialbym aby bylo to przetestowana skórka :)