Skocz do zawartości

Klient Jabber + Gg

pitbull82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z jakich klientów Jabbera korzystacie pod Linuxem? Ja do tej pory korzystałem pod windą tylko z gg, ale chyba czas zrezygnować z tego przestarzałego protokołu i powoli namawiać znajomych na przejście na jabbera ;)

Po przejrzeniu listy komunikatorów, dość ciekawie wygląda TKabber z tym tylko, że może być ciężko go skonfigurować. Czy ktoś z Was używa tego klienta? W jaki sposób go zainstalować najmniej boleśnie i skąd wziąć spolszczenie?

Oczywiście czekam też na opinie o innych komunikatorach, bo na razie jeszcze nie jestem zdecydowany

Pozdrawiam @ll

Hmm, w związku z bólami GG postanowiłem zerknąć na kopete - qmpel od dawna mi mówił o jabberr'rze, ale nie chciało mi się nic robić, więc jak się dowiedziałem, że Kopete, którego po prostu tutaj mam obsługuje Jaberra (i gg najwyraźniej też), to odpaliłem.

Wygląda fajnie :D

Pytanie mam: jak ustawić, żeby być domyślnie na gg niewidocznym? (ew. na jaberrze tez, przy czym tu mam zamiat ostroźniej dobierać znajomych ;) )

• 2 years later...
Nie no - pogratulować tylko - odświeżenie tematu po 3 latach :D

Lepiej odświeżyć, niż tworzyć podobny chyba, prawda?

Więc albo coś skopałem, albo sam nie wiem. :) Ściągnąłem Gaima i pojaiwł mi sie komunikator Pidgin który chyba nie ma Jabbera. :)

Lepiej odświeżyć, niż tworzyć podobny chyba, prawda?
Prawda! :)

Co do tematu, to ja korzystam z psi - te co bardziej znane, publiczne serwery jabbera zazwyczaj dają transporty do GG, Tlenu, ICQ itp.

[...]Pidgin który chyba nie ma Jabbera
Oj, chyba ma ;)http://pidgin.im/pidgin/about/

Może zamiast ściągać Gaim zrób

yum install pidgin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...