pitbull82 Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Witam Z jakich klientów Jabbera korzystacie pod Linuxem? Ja do tej pory korzystałem pod windą tylko z gg, ale chyba czas zrezygnować z tego przestarzałego protokołu i powoli namawiać znajomych na przejście na jabbera Po przejrzeniu listy komunikatorów, dość ciekawie wygląda TKabber z tym tylko, że może być ciężko go skonfigurować. Czy ktoś z Was używa tego klienta? W jaki sposób go zainstalować najmniej boleśnie i skąd wziąć spolszczenie? Oczywiście czekam też na opinie o innych komunikatorach, bo na razie jeszcze nie jestem zdecydowany Pozdrawiam @ll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Z tego co wiem to gnugadu obsługuje również jabbera i chyba jeszcze tlen więc 3in1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Gaim jest naprawdę dobry, no i obsługuje jeszcze AIM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Polecam Kopete obsługuje jabber, msn, gg, icq, yahoo, irc, aim, sms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2004 ja wole psi+kadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Hmm, w związku z bólami GG postanowiłem zerknąć na kopete - qmpel od dawna mi mówił o jabberr'rze, ale nie chciało mi się nic robić, więc jak się dowiedziałem, że Kopete, którego po prostu tutaj mam obsługuje Jaberra (i gg najwyraźniej też), to odpaliłem. Wygląda fajnie Pytanie mam: jak ustawić, żeby być domyślnie na gg niewidocznym? (ew. na jaberrze tez, przy czym tu mam zamiat ostroźniej dobierać znajomych ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Gaim jest naprawdę dobry, no i obsługuje jeszcze AIM A Jabbera też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 A Jabbera też? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitbull82 Napisano Lipiec 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Nie no - pogratulować tylko - odświeżenie tematu po 3 latach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Nie no - pogratulować tylko - odświeżenie tematu po 3 latach Lepiej odświeżyć, niż tworzyć podobny chyba, prawda? Więc albo coś skopałem, albo sam nie wiem. Ściągnąłem Gaima i pojaiwł mi sie komunikator Pidgin który chyba nie ma Jabbera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Lepiej odświeżyć, niż tworzyć podobny chyba, prawda?Prawda! Co do tematu, to ja korzystam z psi - te co bardziej znane, publiczne serwery jabbera zazwyczaj dają transporty do GG, Tlenu, ICQ itp. [...]Pidgin który chyba nie ma JabberaOj, chyba ma http://pidgin.im/pidgin/about/ Może zamiast ściągać Gaim zrób yum install pidgin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Tak mniej więcej zrobiłem tylko w trybie graficznym. Problem polegał w nowej nazwie Jabbera. Dzięki wielkie za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi