JanuszWo Napisano Czerwiec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2011 Witam! Na nowozainstalowanej fedorze 15 nie mogę się połączyć się routerem wifi. Próbowałem z ukrytym SSIS i z jawnym. Szyfrowanie WPA2. Ktoś sugerował, aby odinstalować NetworkMenagera i w zamian użyć Wicd. Wicd było bardziej gadatliwe i powiedziało, że nie zgadzają się hasła. Na tym samym routerze miałem fedorę 12 a mam obecnie fedorę 14. Nie działa tylko fedora 15. Mam czekać na aktualizację czegoś? Proszę o podpowiedzi - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2011 Na tym samym routerze miałem fedorę 12 a mam obecnie fedorę 14. Nie działa tylko fedora 15. Mam czekać na aktualizację czegoś? Dobrze zrozumiałem, że postawiłeś stary komputer, postawiłeś Fedorę i skonfigurowałeś kartę wifi i DHCP w niej? W ogóle to raczej takich rzeczy nie robi się w NM czy Wicd, tylko dhcpcd lub prostszy dnsmasq. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Czerwiec 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2011 Witam! Karty w niczym nie konfigurowałem. Karta działa. Wicd i jakiś aplet kde pokazują sieci wifi. Nie umiem tylko zmusić komputera do połączenia się z nimi. Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2011 (edytowane) Witam! Karty w niczym nie konfigurowalem. Karta dziala. Wicd i jakis aplet kde pokazuja sieci wifi. Nie umiem tylko zmusic komputera do polaczenia sie z nimi. Pozdrawiam - JanuszWo To wersja z Gnome 3? Skad ten kde applet? W gnome ustawiasz wifi w System Settings/ Network (dojscie równiez z prawego górnego rogu patrz tutaj) @WalDo - poprawilem (chociaz byly podpisy) Edytowane Czerwiec 6, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2011 W gnome ustawiasz wifi w System Settings/ Network(dojście również z prawego górnego rogu patrz tutaj) Byłoby fajnie, gdybyś podawał link do konkretnego zrzutu ekranu a nie do całej galerii kilkunastu obrazków - nie bardzo, a przynajmniej nie od razu wiadomo, o który zrzut ekranu Ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Czerwiec 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 A propos, u mnie po aktualizacji dzisiejszej KDE nie chce się połączyć z żadną siecią bezprzewodową, cała aplikacja się sypie. Przewodowo działa, karta sieciowa sprawna... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Czerwiec 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 F15 i686 KDE: Po ostatnich aktualizacjach nie tylko nie łączy się, ale sypie się też plasma. Nie miałem czasu zdiagnozować czy to wina NM czy plasmoidu. Zrobiłem downgrade NM i wszystko chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 yum downgrade NetworkManager. Aktualizacja przeszła przez bodhi, bo pod GNOME się nie sypie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Czerwiec 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 Gdyby ktoś chciał to w repo testowym jest już poprawka tego błędu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi