Skocz do zawartości

Fedora 15 I Połączenia Wifi

JanuszWo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na nowozainstalowanej fedorze 15 nie mogę się połączyć się routerem wifi. Próbowałem z ukrytym SSIS i z jawnym. Szyfrowanie WPA2. Ktoś sugerował, aby odinstalować NetworkMenagera i w zamian użyć Wicd. Wicd było bardziej gadatliwe i powiedziało, że nie zgadzają się hasła. Na tym samym routerze miałem fedorę 12 a mam obecnie fedorę 14. Nie działa tylko fedora 15. Mam czekać na aktualizację czegoś?

Proszę o podpowiedzi - JanuszWo

Na tym samym routerze miałem fedorę 12 a mam obecnie fedorę 14. Nie działa tylko fedora 15. Mam czekać na aktualizację czegoś?

Dobrze zrozumiałem, że postawiłeś stary komputer, postawiłeś Fedorę i skonfigurowałeś kartę wifi i DHCP w niej? W ogóle to raczej takich rzeczy nie robi się w NM czy Wicd, tylko dhcpcd lub prostszy dnsmasq.

Witam!

Karty w niczym nie konfigurowalem. Karta dziala. Wicd i jakis aplet kde pokazuja sieci wifi. Nie umiem tylko zmusic komputera do polaczenia sie z nimi.

Pozdrawiam - JanuszWo

To wersja z Gnome 3? Skad ten kde applet?

W gnome ustawiasz wifi w System Settings/ Network

(dojscie równiez z prawego górnego rogu patrz tutaj)

@WalDo - poprawilem (chociaz byly podpisy)

Edytowane przez takori

W gnome ustawiasz wifi w System Settings/ Network

(dojście również z prawego górnego rogu patrz tutaj)

Byłoby fajnie, gdybyś podawał link do konkretnego zrzutu ekranu a nie do całej galerii kilkunastu obrazków - nie bardzo, a przynajmniej nie od razu wiadomo, o który zrzut ekranu Ci chodzi.

• 4 weeks later...