kyeZ Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Witajcie. Jestem nowym uzytkownikiem Fedory. Z linuxem mialem tylko raz do czynienia i to dosc dawno. Mam taki problem. Gdy wlaczam Kadu i wszystko sie wlaczy klikam na kontakt, i otwiera mi sie konto rozmowy ale gdy tylko nacisne jakas literke to mi sie wylacza. Sorki za brak polskich znakow. Pozdrawiam, Przemek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Uruchom kadu z konsoli i zobacz jaki błąd jest generowany w momencie padu. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyeZ Napisano Sierpień 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 ======= END OF BACKTRACE ====== KK </builddir/build/BUILD/kadu/kadu-core/config_file.cpp:88> void XmlConfigFile::write(const QString&) KK </builddir/build/BUILD/kadu/kadu-core/config_file.cpp:101> file opened '/home/kyeZ/.kadu/kadu.conf.xml.backup.2011.08.17.13.03.51.tmp' Aborted (core dumped) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Tak całkiem na czuja... Skopiowałbym w jakieś bezpieczne miejsce a następnie usunął plik /home/kyeZ/.kadu/kadu.conf.xml.backup.2011.08.17.13.03.51.tmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyeZ Napisano Sierpień 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Nic nie pomoglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Czy te kadu jest instalowane poprzez yum-a czy może kompilowane ze źródeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Wylacz logowanie w programie. Ale nie ma sensu samemu kombinowac i powinienes zglosic problem twórcom kadu. EDIT: Logowanie w sensie zapisywanie historii do pliku, czy zapisywanie czegokolwiek do pliku (zmian statusów, opisów itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Nic nie pomoglo.A całkiem od nowa skonfigurować?mv ~/.kadu ~/.kadu_old i wtedy uruchomić. Jak nie pomoże to możesz przywrócić mv ~/.kadu_old ~/.kadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi