takori Napisano Wrzesień 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2011 (edytowane) Uaktulniono Gnome do wersji 3.2 (Fedora 16 Beta RC4) Motywy i extensions pisane na 3.0 dzialaja blednie. (Sa juz wiesci o pracach nad poprawkami. (np. metal_x_1_4_gnome_shell juz poprawiono, ale trzeba go wkleic manualnie (POPRAWIONO) , podobnie jak to bylo podczas premiery F15.) Edytowane Październik 5, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnum44pl Napisano Wrzesień 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2011 O.o dobra wiadomość A da się zaktualizować F15? I jak tam z repo RPMFusion? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Wrzesień 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2011 Repo jest tak jak przy betach (oficjalna beta ma wyjsc 4 pazdziernika). Osobiscie instalowalem od zera, od RC3 zaczelo wszystko funkcjonowac w miare sprawnie. Z aktualizacja z F15-ski poczekalbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2011 Repo jest tak jak przy betach (oficjalna beta ma wyjść 4 października). Osobiście instalowałem od zera, od RC3 zaczęło wszystko funkcjonować w miarę sprawnie. To jest nas dwóch. Nie ma co się tak tym Gnome 3.2 ekscytować. Lepsze powiadomienia i trochę bardziej rozbudowane menu użytkownika z prawej strony. Można też ustawić logowanie do Googla razem z logowaniem na pulpit, ale jak będę chciał szpiega, to zainwestuję w Androida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2011 To jest nas dwóch. Nie ma co się tak tym Gnome 3.2 ekscytować.No co Ty? Widziałeś GDM W końcu po tysiącleciach w siermiężnym worku jakaś zmiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2011 No co Ty? Widziałeś GDM W końcu po tysiącleciach w siermiężnym worku jakaś zmiana GDM to będzie fajne, jak będzie można je znowu konfigurować graficznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2011 (edytowane) GDM to bedzie fajne, jak bedzie mozna je znowu konfigurowac graficznie. !? Chodzi Ci o dodawanie uzytkowników, czy o zmiane wygladu? To ostatnie i tak szybciej zmieniac w terminalu. GDM jest konfigurowane graficznie ==>>System Settings, lub Appplication - Other - Users and Groups. P.S Nie powiedzialem, ze mi sie nie podoba, tylko ze watro poczekac. Jest pare bugów np. z podswietlaniem ekranu, które nie wlacza sie automatycznie przy starcie. Osobiscie najbardziej podoba mi sie integracja wiadomosci (messages) i znaczne poprawienie funkcji wyszukiwania. Brakuje mi righthotcorner, ale pewnie niedlugo bedzie juz poprawiona wersja. yum install gnome-shell-extension* - instaluje wszystkie funkcjonujace extensions, okolo 10, które nastepnie mozna wlaczyc w gnome-tweak. (Nie testowalem wszystkich i nie wiem, czy rzeczywiscie wszystkie dzialaja poprawnie.) Edytowane Październik 8, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2011 (Nie testowałem wszystkich i nie wiem, czy rzeczywiście wszystkie działają poprawnie.)Mam F16 na VBox 4.1.4 i tam niestety trzeba było wyłączyć wszystkie rozszerzenia, bo inaczej sesja się wywala. Nie wiem jak na rzeczywistej maszynie - pewnie lepiej, bo dopiero od VB4.1.4 działa gnome-shell pod F16 (po wczorajszych aktualizacjach mam nadzieję, że to F16 beta ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2011 Mam F16 na VBox 4.1.4 i tam niestety trzeba było wyłączyć wszystkie rozszerzenia, bo inaczej sesja się wywala. Nie wiem jak na rzeczywistej maszynie - pewnie lepiej, bo dopiero od VB4.1.4 działa gnome-shell pod F16 (po wczorajszych aktualizacjach mam nadzieję, że to F16 beta ) Jeszcze w RC4 tweak miało blokadę... , a i teraz działają te zainstalowane skriptem, ale z godziny na godzinę jest coraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 A czy może ktoś mi powiedzieć co w tym Gmome 3.2 na F 16 BETA trzeba zrobić by w prawym górnym rogu mieć nie tylko klawisz X - zamknięcie okna , ale również by były ; kwadrat i kreska czyli minimalizacja/maksymalizacja okna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 (edytowane) A czy moze ktos mi powiedziec co w tym Gmome 3.2 na F 16 BETA trzeba zrobic by w prawym górnym rogu miec nie tylko klawisz X - zamkniecie okna , ale równiez by byly ; kwadrat i kreska czyli minimalizacja/maksymalizacja okna ? Tweak --.> Shell -->> i tam zmieniasz z "Close only" na "All" , czyli procedura identyczna podobna jak w F15. Edytowane Październik 6, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 A czy może ktoś mi powiedzieć co w tym Gmome 3.2 na F 16 BETA trzeba zrobić by w prawym górnym rogu mieć nie tylko klawisz X - zamknięcie okna , ale również by były ;kwadrat i kreska czyli minimalizacja/maksymalizacja okna ? Można też zmienić ustawienia gconfa - /apps/metacity/general/button_layout. Niestety nie możesz ustawić takich samych przycisków po obydwu stronach belki tytułowej, ale poza tym możesz przestawiać je jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 Przejrzalem wszystkie programy które widac w Gnome3 Nie widze tam niczego o nazwie typu 'gnome-tweak" Zajrzalem do ustawien Gconfa i tam jest tak jak byc powinno czyli ; minimize/maximize/close A na poczatku jest litera A. I ciagle ma tylko "close" , minimize/maximize nie ma . Zainstalowalem pakiet gnome-shell-extension* ale nie widze zadnych nowych rozszerzen . Moze gdzies to trzeba ustawic by te rozszerzenia sie pokazaly ? Wylogowalem si z tego gnome 3 , teraz jestem na KDE 4.7.1 Tu przynajmniej jest normalnie [jak dla mnie] Wiem ze powinienem napisa o tym w inym temacie ale poniewaz sprawa dotyczy wersji BETA wiec nowego tematu nie bede zakladal ; jak w F16 BETA ainstalowac stery NVIDII ? W repo rpmfuzion nie ma pakietów [a]kmod-nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 (edytowane) su - yum install gnome-tweak-tool gnome-shell-extensions-user-theme Znajdziesz w Aplications ->> Accessories ->> Advanced Settings Jest takie ciekawe narzedzie w Gnome 3 Edytowane Październik 6, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 W repo rpmfuzion nie ma pakietów [a]kmod-nvidiaRPM Fusion nigdy nie przygotowywało pakietów kmod-nvidia dla wersji beta, przynajmniej nie do tak wczesnych. Bliżej oficjalnej premiery jest to bardziej możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi