Gutaj Napisano Październik 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2011 Witam, dziś pierwszy raz w życiu korzystam z Fedory, zainstalowałem sobie czysty system, z konfigurowałem, wszystko ładnie pięknie, ale mam teraz do was pytanie, jak mogę zmienić standardowy motywch, chodzi mi tutaj o ikonki, theme itd. Chce skorzystać z gotowców z devianartu. Pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2011 Domyślam się, że masz Fedorę 15, lub 16. W takim razie yum install gnome-tweak-tool gnome-shell-extension* i dalej powinieneś sobie poradzić. Po prostu włącz gnome-tweak-tool 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutaj Napisano Październik 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2011 Udało mi się tylko nie wiem dlaczego wrzuciło mi to menu po prawo? gdy nie jest podgląd aktywny... oraz czemu paski okienek są takie dziwne..sa takie niebieskie niezależnie od stylu http://img835.imageshack.us/img835/8951/zrzutekranuws.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2011 [...]tylko nie wiem dlaczego [...]Oj, weź chłopie poczytaj trochę o gnome-shell. Jest na naszej wiki → http://wiki.fedora.pl/wiki/GnomeShellWłącz albo wyłącz zależnie od upodobania i potrzeb odpowiednie rozszerzenia korzystając z gnome-tweak-tool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutaj Napisano Październik 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2011 OK dzięki udało mi się skasować to menu, teraz tylko kwestia tego niebieskiego paska... przeglądałem chyba wszystkie opcje na tweak tools i nic ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 OK dzięki udało mi się skasować to menu, teraz tylko kwestia tego niebieskiego paska... przeglądałem chyba wszystkie opcje na tweak tools i nic ;c Unico engine. Jeśli masz F15 to do Zukitwo wystarczy zainstalować starszą wersję. Niektóre motywy jednak "chcą" już nowszej, a tę musisz już skompilować samemu. (Chyba, że coś się już zmieniło.) Opisy zależności z engines są zazwyczaj podawane przy danym motywie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutaj Napisano Październik 15, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 Jedyne co mam załączone do tego stylu oprócz obrazków to css. ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 (edytowane) Jedyne co mam zalaczone do tego stylu oprócz obrazków to css. ;c Dokladnie jakiego? Nazwa... bo motywy maja rózne "wymagania". Przykladowo Zukitwo murrine-engine: yum install gtk-murrine-engine gtk2-engines Raz jeszcze: warto poczytac instrukcje przy sciaganiu motywów. Powodzenia. Edytowane Październik 15, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutaj Napisano Październik 15, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 Nazwa motywu to Faience Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 (edytowane) Faience bazuje na Zukitwo. Po zainstalowaniu murrine (patrz wyzej) oraz ==>> "GTK3 ENGINE REQUIRED This theme now requires the Unico GTK3 engine version 1.0.1 or later. (Only if you're using Gnome 3 or GTK3 applications.) - [link]" Tutaj znajdziesz instrucje. Edytowane Październik 15, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutaj Napisano Październik 15, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 Zainstalowałem yum install gtk-murrine-engine gtk2-engines jak i to unico engines Ale bez zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 Strange... jak mawiaja zaprzyjaznieni tubylcy. Spróbuj ponownie zalogowac sie, sprawdz na innych motywach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutaj Napisano Październik 15, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2011 Logowałem się ponownie, restartowalem system kilka razy, zmienialem style bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu Napisano Październik 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2011 Mam taki sam problem z motywami gtk3, dzialaja tylko motywy standardowy Adwaita, Sonar i Naos. Próbowalem instalowac unico engines z róznych zródel, a takze recznie go skompilowac. System jest swiezo po instalacji (zaktualizowany), wiec wykluczam jakies konflikty pakietów. Przy próbie odpalania aplikacji w gtk3,gdy mam ustawiony jakis zle dzialajacy theme to na konsoli wywala mi cos takiego: (gnome-session-properties:6329): Gtk-WARNING **: Could not load named theme "Clearwaita": Error parsing stylesheet Takiego napisu nie ma natomiast gdy mam ustawiony wlasnie motyw standardowy. Co to moze byc ? edit: po wgraniu motywu do /usr/share/themes mam juz kolory takie jakie powinny byc, ale dalej wszystko jest kwadratowe i wyswietla blad Could not load named theme "Zukitwo": Error parsing stylesheet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2011 Nie wiem czy wiece - motywy do Gnome 3.2 nie są do 3.0. Więc niektóre zaczną działać dopiero na F16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi