slabypingwin Napisano Listopad 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2011 W nowym GNOME 3 można łatwo dodawać/usuwać ikony programów do paska "ulubione" z lewej strony pulpitu . Nie potrafię natomiast samodzielnie dojść w tym środowisku do opcji ; " dodaj ikonę na pulpicie " lub górnego panelu. Z góry dzięki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2011 Bo nie ma takich opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaggy Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 W gnome-tweak-tool o ile pamietam jest opcja, która pozwala w ogóle wlaczyc ikony na pulpicie i chyba wtedy mozna dodawac aktywator do aplikacji jesli sie nie myle. Osobiscie nie uzywalem tego w tym celu. To ta opcja: http://www.celticwolf.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/gnome-tweak-tool.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 19, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Raven - napisałeś mi kiedyś że Boga nie ma . To skoro jesteś raki mądry to powinieneś wiedzieć jak zrobić tak prostą rzecz jak dodawanie ikon na pulpicie . A jeśli rzeczywiście to nowe GNOME 3 nie umożliwia prostego dodawania ikon programów , to ja się pytam ; co to za ludzie tworzyli tą graficzną nakładkę na system tekstowy Bo na razie to ta nowość którą mamy pod postacią GNOME 3 jest tyle warta co wczorajsze expose Tuska . 1 zdaniem ; ma być nie lepiej tylko gorzej !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 @slabypingwin - poczytaj forum i ogólnie sieć poprzeglądaj i popatrz ilu ludzi uważa, że G3 i gnome-shell jest OK i że jest to krok w dobrym kierunku. Jak Ci się nie podoba to masz jeszcze co najmniej 3 inne środowiska w repozytoriach i nie zaczynaj znowu swoich idiotycznych tekstów typu "co za ludzie tworzyli?". Nie podoba się? Nie korzystaj. To jest wolne oprogramowanie i wolny wybór. Zawsze pozostaje Ci jeszcze Windows. A przy okazji proszę o niewprowadzanie polityki na forum. Nigdy tego tutaj nie było i w miarę moich możliwości postaram się, żeby tak pozostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Listopad 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2011 Też na początku Gnome 3 nie podobał mi się, gadałem "Boże co to za...." próbowałem KDE, LXDE, XFCE ... i po pół roku wróciłem na gnome 3... I jestem bardzo zadowolony - po prostu trzeba się przełamać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi