SeeM Napisano Listopad 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2011 No to sobie ustawiłem zarządzanie energią w dconfie: gsettings list-recursively org.gnome.settings-daemon.plugins.power org.gnome.settings-daemon.plugins.power active true org.gnome.settings-daemon.plugins.power button-hibernate 'interactive' org.gnome.settings-daemon.plugins.power button-power 'suspend' org.gnome.settings-daemon.plugins.power button-sleep 'hibernate' org.gnome.settings-daemon.plugins.power button-suspend 'suspend' org.gnome.settings-daemon.plugins.power critical-battery-action 'hibernate' ale wciśnięcie guzika power skutkuje wyłączeniem systemu. Tak jakbym po prostu wybrał menu -> wyłącz komputer. Jest może jakiś sposób, żeby jego naciśnięcie powodowało suspsnda? Ustawienie czegokolwiek w button-power daje ten sam efekt. No może nie wszystko, bo ustawienie wartości interactive powoduje pokazanie się okienka z wyborem sposobu wyłączania systemu. Jeśli przez pół sekundy się nie namyślę, wyłącza kompa na amen. Skrót klawiaturowy Fn+F5 usypia prawidłowo, ale to zawsze dwa guziki, a ja się przyzwyczaiłem do jednego. W F15 i poprzednich działało, więc teraz pewnie też może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2011 A nie masz jakiejś wtyczki, która mogłaby zmieniać domyślne zachowanie? Nie wiem czy to są te wartości w gsettings, bo u mnie jest "shutdown", a pojawia się okienko z wyborem. Obejściem problemu byłoby użycie ACPI hotkeys https://wiki.archlinux.org/index.php/ACPI_hotkeys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Listopad 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2011 ale wciśnięcie guzika power skutkuje wyłączeniem systemu. Tak jakbym po prostu wybrał menu -> wyłącz komputer. # systemctl stop acpid.service Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 29, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2011 Do śmierci bym nie wpadł. SOLVED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi