Rysio Napisano Grudzień 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2011 Witam "świątecznie" wszystkich forumowiczów. Uznałem że podczas sluchania muzyki czy radia internetowego czasem zachodzi potrzeba ściszenia audycji ale trzeba niestety włączyć monitor aby tego dokonać. Przypisanie skrótów do Kmix nie zdaje egzaminu ponieważ wymaga aby okno kiksera było "na wierzchu". Nie wiem dlaczego ale mam maszynę z Auroxem 11 i tam ten sposób z przypisanymi skrótami do Kmix działa pomimo że ten jest zminimalizowany do "tacki systemowej". Szukałem innych możliwości w "sytemsettings" ale nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2011 W dzisiejszych czasach używa się Pulseaudio. Nawet nie napisałeś jakiego środowiska używasz, ani której wersji Fedory, ale domyślam się, że KDE, które w ustawieniach ma możliwość przypisania sterowania głośnością do kombinacji klawiszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Grudzień 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2011 ani której wersji Fedory Nie wiem dlaczego ale mam maszyne z Auroxem 11 (-; Rysio: zainstaluj cos aktualnego to pomozemy. Aurox nie zyje od kilku lat z tego co kojarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Grudzień 23, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2011 Odwolalem sie tylko do tego ze w Auroxie dziala, natomiast ja w tej chwili korzystam z F12, srodowisko KDE. OK i juz wiem dlaczego mam maszyne z Auroxem - sam instalowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2011 [...] ja w tej chwili korzystam z F12,Może bardziej żyje niż Aurox, ale... f16 - f12 = 2 lata? Ciekawe ilu użytkowników forum trzyma tak historyczną wersję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Grudzień 27, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2011 Cóż, odbiegło to nieco od wątku, ale na razie F12 spełnia moje oczekiwania i wciąż działa. Do tego podejrzewam że na takiej maszynie: Architecture: i686 CPU(s): 1 Thread(s) per core: 1 Core(s) per socket: 1 CPU socket(s): 1 Vendor ID: AuthenticAMD CPU family: 6 Model: 8 Stepping: 1 CPU MHz: 1809.367 L1d cache: 64K L1i cache: 64K L2 cache: 64K do tego niecałe 1Gb RAM zainstalowanie nowdszego Distro raczej nie przyśpieszy i tak już powolnego działania. A przecież nie sądzę że odkrycie skrótów do miksera będzie takie "niekompatybilne" z wcześniejszymi czy też późniejszymi wersjami Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Październik 21, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2012 [sOLVED] Nie przypisalem skrótów jako "globalne" i dlatego nie dzialalo zgodnie z moim zalozeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi