fedora30 Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 witam Od poczatku posiadam srodowisko graficzne KDE 4.7,jest to srodowisko bardzo przyjazne ale chcialbym przetestowac srodowisko gnome 3.2 ,ale nie wiem czy decyzja przejscia z kde na gnome nie bedzie decyzją bledną.Co polecacie ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 To tak jakbyś chciał przejść z Ferrari na malucha Let the flamewar begin 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 To raczej tak, jak byś chciał się przesiąść z Jumbo Jeta na miejskiego compacta, jeżdżąc na zakupy dwie ulice dalej. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Gorzej jak już będziesz musiał jechać na drugi koniec kraju. Ten compact to nawet klimy nie ma, a pa;i tylko benzynę NVIDIA98:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Na pytanie o przejście na Gnoma ci nie odpowiem, ale na pytanie o testowanie tak: jak najbardziej testuj. Uważaj tylko na syndrom: "O nie! To nie jest KDE, wracam na KDE". Jest to powodem porażek wielu migracji, że tak to górnolotnie określę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saek Binko Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Gnome 3.2 już nie jest takie przyjazne A tak na poważnie, jeśli bawiłeś się w KDE w konfigurację i zmianę wszelkich rzeczy, to w GNOME takiej zabawy nie uświadczysz. No, może niewielką. Ja polecam przetestować GNOME, chociażby z LiveCD. Nic nie kosztuje, nic nie szkodzi, a wypróbować można. Choć radziłbym raczej z LiveUSB, bo szybciej. Dla mnie GNOME sprawia wrażenie lekkości, co może się podobać. Jest przede wszystkim ładne - cieszy oko minimalizmem. Zastosowano tam kilka fajnych rozwiązań, a niektóre nawet łatwo można zaimplementować w KDE Na chwilę obecną mam system na najnowszym KDE 4.8 i muszę pochwalić. A obu projektom kibicuję gorąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentoss47 Napisano Styczeń 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2012 Gnome 3.2 wygląda świetnie, bardzo intuicyjne ale niestety można na nie tylko patrzeć. Jeśli masz kartę ATI, to zdecydowanie odradzam. Nie ma jeszcze porządnych sterowników od producenta kompatybilnych z tym środowiskiem. Zawsze byłem zrażony do KDE ale nowe wersje nie są takie złe w porównaniu do 3.* czy 4 beta, a wygląd zawsze można zmodyfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi