mati00724 Napisano Luty 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 Witam. Gdzie mogę znaleźć w Gnome 3.2 opcję wyłączenia wybudzania komputera myszką i klawiaturą? Czy trzeba to zrobić z terminala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 W takim razie czym chcesz wybudzać system jak nie myszką i klawiaturą? Telepatia i te sprawy? Co do myszki to wydaje mi się, że to jest raczej sprawa sprzętu niż systemu. Przy usypianiu teoretycznie porty usb powinny być odcinane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati00724 Napisano Luty 3, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2012 Chciałbym wybudzać komputer wciskając guzik włączania komputera. Ogólnie nie pamiętam ja wcześniej sobie z tym radziłem, w poprzedniej wersji systemu, ale na pewno nie wybudzał się myszką i klawiaturą. Taka opcja jest nawet w windowsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati00724 Napisano Luty 8, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2012 Nikt nie jest w stanie mi pomóc? Możliwe, że źle wytłumaczyłem, więc jeszcze raz: Mam ustawione aby po naciśnięciu guzika komputer się hibernował. Niestety wybudza się on samowolnie np w nocy i dlatego chciałbym, aby myszka i klawiatura go nie wybudzały ze stanu hibernacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati00724 Napisano Maj 17, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2012 Witam, mój problem jest nadal aktualny. Denerwuje mnie, ze za kazdym razem musze wylaczac komputer, gdyz wolalbym móc go hibernowac, ale gdy to robie, sam sie wybudza. Dlatego wlasnie chce wylaczyc wybudzanie przez mysz i klawiature, tak bym wybudzal go wciskajac guzik. W Gnome 3.0 jakos mialem to ustawione. Czy ktos móglby cos poradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Maj 17, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2012 Sposoby wlaczania to raczej w BIOS sie ustawia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati00724 Napisano Maj 18, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2012 Chodzi o sposób wybudzania i z tego co wiem to zalezy od srodowiska graficznego- w xfce da sie to ustawic bardzo latwo, w Windowsie tez. Moze da sie i w Biosie, ale nie wiem jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Maj 18, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2012 Funkcje usypiania i hibernacji na pewno nie sa funkcja zadnego srodowiska graficznego w Linuksie. Tam mozesz miec jedynie ladne okienka zeby cos poustawiac. Ja nie korzystam ogólnie z tych funkcji wiec nie mam wiekszego obeznania. Przy usypianiu czesc komponentów pracuje wiec tu system ma cos do powiedzenia, ale przy hibernacji komputer jest wylaczany i wybudzanie raczej odbywa sie na poziomie bardziej sprzetowym czyli jak mniemam BIOSu. Poszukaj w opcjach BIOS gdzies w czesci zarzadzania energia. Albo podaj jaka masz konkretnie plyte glówna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati00724 Napisano Maj 19, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2012 Posiadam plyte asrock n68s. Mozliwe, ze masz racje i kiedys po prostu ustawialem nie-wybudzanie z uspienia, a nie hibernacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Maj 19, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2012 Podrecznik do plyty N68-GS / N68-S: http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/N68-S.pdf, strona 39. Podrecznik do plyty N68-S http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/N68-S_VIA.pdf, strona 38. Próbuj z tymi opcjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati00724 Napisano Maj 19, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2012 Mam ustawione Disabled na PS/2 Keyboard Power On. Która inna opcje powinienem zmienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Maj 19, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2012 Powylaczalbym wszystkie "Power On". Jak to nie zadziala to nie mam na razie pomyslów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi