kamil9489 Napisano Luty 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 Zainstalowalem Fedore 16 z lxde na laptopie<yoybook r22e>. Próbuje sie polaczyc z siecia wi fi przez karte tp-link wn422g i niby laczy sie, zasieg jest ale po wlaczeniu przegladarki laduje sie strona internetowa, i w tym czasie rozlacza siec.Network manager laczy sie z siecia ale rozlacza ja przy próbie jej uzycia.Próbowalem laczyc sie przez wicd. Zainstalowalem go<podlaczylem tymczasowo neta przez kabel ethernet> i próbowalem odpalic<normalnie i przez sudo>. w wicd wyswietla sie jakis dbus error. Na np.Lubuntu 11.04 nie mam tego problemu. na lubuntu 11.10 mam ale wicd dziala. Co jest nie tak na fedorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 kernel-3.2.2-1.fc16 powoduje problemy z WiFi. Odpalaj najwyżej z kernel-3.2.1-3.fc16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil9489 Napisano Luty 2, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 Uruchomianie systemu na innym kernelu nic nie zmienia. Problem jest identyczny, zero róznic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 W takim razie problem ma inną przyczynę. Cóż, może ktoś inny będzie miał jakiś pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil9489 Napisano Luty 2, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 Mi w sumie wystarczy odpalenie wicd. network manager nie musi być. z wicd mam tylko ten problem z komunikatek d-buss error. przez sudo też nie działa.Jak miałem ten problem na lubuntu 11.10 to wrzuciłem wicd i było ok. Czemu na fedorze nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil9489 Napisano Luty 3, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2012 Problemy nie powoduje raczej kernel tylko nowy network manager. z poprzednimi wersjami<lubuntu11.04> nie miałem żadnych problemów.A teraz ta seria 0.9 robi mi te problemy.Jest jakieś lekarstwo na ten problem?Albo czy da się wrzucić Network manager 0.8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Luty 14, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2012 Jest jakieś polecenie w yum by instalować starszą wersję, nie pamiętam tylko jakie, poszperaj w Google za tym Ewentualnie możesz być szalony i użyć starego dobrego system-config-network :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil9489 Napisano Luty 15, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 No właśnie szukałem też tego ale nawet cofnięcie o jeden numerek(więcej coś nie idzie) nie daje efektu.Nadal nie wiem czemu wicd nie idzie odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 Pokaz lsusb, bo wiele zalezy od chipsetu - albo dziala bez niczego albo nie dziala wcale. Tematów juz tu bylo o tym sporo i chyba nigdzie nie ma rozwiazania. Zreszta sam przeszukaj forum → http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=site%3Afedora.pl%20wn422g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi