slabypingwin Napisano Listopad 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 Dziś przyniosłem wynik badania - tomografii . Na płytce CD dołączonej do wyniku jest część - OBRAZY DIAGNOSTYCZNE. Komp nie otwiera zawartości tego katalogu . Gdy przeglądam zawartość płytki - jest ona w systemie DICOM to widzę tam sporo plików o nazwach typu ; IMG001 , IMG002 , IMG003 ... itd Nie wiem czym je na linuksie otworzyć , proszę o pomoc . Zamontowałem te pliki w programie DAEMOON TOOLS LITE ale nie mogę wyświetlić ich zawartości . Czym je otworzyć ? Z góry dzięki za wszlkie porady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Listopad 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 Sprawdz czy polecenie file rozpozna typ pliku. file IMG001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 8, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 Wynik tego polecenia jest taki ; darek@darek-G31M-S2L:/media/Alteris/DICOM/STU0001/SER0001$ file IMG0001IMG0001: DICOM medical imaging data darek@darek-G31M-S2L:/media/Alteris/DICOM/STU0001/SER0001$ :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Listopad 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 Poszukaj przegladarki: http://www.mccauslandcenter.sc.edu/mricro/dicom/index.html#links. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 http://fedoraproject.org/wiki/Medical_Imaging P.S.Wpisalem w Google "Dicom Fedora" - nie bolalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 8, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 Dzięki Waldo Program AESKULAP prawidłowo otwiera pliki IMG.. Temat można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi