Antyhaker Napisano Kwiecień 29, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2013 "Standardowego" Gnome3 chyba nie muszę przedstawiać. Jednakże wczoraj zaktualizowałem swoją Fedorę19 i zmienił mi się wygląd na coś takiego https://imageshack.us/scaled/large/201/zrzutekranuz20130429133.png Jak widać belka górna zmieniła mi kolor na biały, po kliknięciu na "Programy" otwiera mi się "Menu Start", a nie jak wcześniej to okno https://imageshack.us/scaled/large/832/zrzutekranuz20130429134.pngI teraz pytanie. Czy mi się udało coś przestawić nie wiedząc o tym, czy w Fedorze 19 eksperymentują z wyglądem Gnome? xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 29, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Chyba nie spodziewałeś się znacznej stabilności na niestabilnej wersji alfa systemu? Co się zmieniło w Fedorze w Gnome 3.8 → http://fedoraproject.org/wiki/Features/Gnome3.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyhaker Napisano Kwiecień 29, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Nie rozumiem co ma do mojego pytania wzmianka o stabilności ... Poza tym, Fedorę 19 miałem od dłuższego czasu, a ten wygląd mam od dziś. Reasumując, tak będzie wyglądał teraz Gnome3 na potrzeby Fedory, czy ja coś przestawiłem. Prosiłbym o ustosunkowanie się do pytania xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 29, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Wzmianka o stabilności dotyczy Twojego zdziwienia, że coś wczoraj było inaczej a dziś jest inaczej Ale myślę, że zmieniłeś temat domyślny (Adwaita) na jakiś inny. Nie ściągałeś jakiegoś motywu w rodzaju Gnome-white? Gnome-light? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyhaker Napisano Kwiecień 29, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Nie właśnie nic nie zmieniałem, nic nie robiłem. I nie dziwi mnie zmiana, ciekawi mnie bardziej czym jest wywołana. Szczerze to nawet nie wiem gdzie tam można motyw zmienić xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 1, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2013 W Gnome 3.8 pojawił się tryb Classic. Przeloguj się i w GDM wybierz sesję Gnome zamiast Gnome Classic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyhaker Napisano Maj 2, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2013 To nie jest Gnome Classic xP Zresztą ja nic nie zmieniałem, 3.8 mam już od dłuższego czasu. Może po prostu w 3.8.1 dodali tą belkę dolną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 2, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2013 Zwyczajny cud... Jak nic nie zmieniałeś, to nie ma prawa być inaczej Ale jeśli Cię interesuje moje zdanie, to j abym przejrzał dokładnie aktualizacje z dnia kiedy to się objawiło oraz sprawdziłbym czy jednak mniej lub więcej świadomie nie zainstalowałem jakiegoś rozszerzenia Gnome. Sprawdziłbym też na innym, założonym na nowo użytkowniku czy ma ten sam wygląd desktopu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyhaker Napisano Maj 2, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2013 Ja rozumiem że są różni ludzie, ale ja gwarantuje że prócz aktualizacji standardowej nic nie grzebałem w systemie. Nie interesuje mnie to aż tak, żeby szukać wszędzie przyczyny, tym bardziej iż mi się to podoba. Tak czy siak, jeśli nikt nic nie wie, trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Maj 3, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2013 Jeżeli wcześniej się bawiłeś ze środowiskiem i instalowałeś dodatki to "aktualizacja standardowa" mogła też sporo pobrać i pozmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyhaker Napisano Maj 3, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2013 Nieee, nic nie bawiłem się. Nie lubie ruszać tego co mi się podoba xP Środowisko było takie, jakie zastałem po instalacji. No nic, skoro to nie zmiana w Gnome 3.8.1 to pewnie coś się gdzieś przestawiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 3, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2013 Hmm.. Jeśli piszesz, że nie chce Ci się w tym grzebać, to po co w ogóle zakładasz wątek? A jeśli Cię jednak interesuje rozwiązanie, to założenie nowego usera i sprawdzenie czy to wina ustawień czy domyślnego tematu Gnome nie zajmuje wiele czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyhaker Napisano Maj 3, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2013 Otrzymałem już to czego chciałem, dzięki za pomoc i można zamknąć wątek. Szybkie rozwiązanie to jest to za co lubię to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi