markon Napisano Listopad 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2013 Witam, gdzie mozna zglosic i jak sformulowac gtakie zgloszeie, zeby w ferdorze 20 dodali obsluge modemu USB Huawei E3276? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2013 Jeśli po angielsku piszesz tak jak po polsku, to nawet nie próbuj, bo i tak Cię zignorują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2013 Witam, gdzie mozna zglosic i jak sformulowac gtakie zgloszeie, zeby w ferdorze 20 dodali obsluge modemu USB Huawei E3276? Podłącz to do usb i sprawdź w terminalu co na ten temat podaje lsusb bo producenci różne rzeczy ładują do środka. Ten sam model może mieć różne bebechy, zależnie od serii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markon Napisano Listopad 15, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2013 O widzisz, to jest konstruktywana odpowiedź. To nic nie da, nie raz próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2013 O widzisz, to jest konstruktywana odpowiedź. To nic nie da, nie raz próbowałem. Nie pomożesz nam, to my nie pomożemy tobie. Nie mam takiego modemu i w związku z tym nie wiem nawet od czago zacząć. lsusb to też pierwsza rzecz, o która spytaliby na bugzilli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markon Napisano Listopad 23, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2013 Nie pomożesz nam, to my nie pomożemy tobie. Nie mam takiego modemu i w związku z tym nie wiem nawet od czago zacząć. lsusb to też pierwsza rzecz, o która spytaliby na bugzilli. Milion razy pisałem o tym na różnych forach. Zawsze to samo. Podaj lsub. Potem dmesg i na tym się kończyło. Zaś ubuntu 10.04 LTS po wgraniu mobilePartner'a nie miał najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 23, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2013 Milion razy pisałem o tym na różnych forach.Na naszym też? Poza tym jeśli szukasz odpowiedzi, to pozwól sobie pomóc albo nie marnuj czasu swojego i przede wszystkim naszego - wszystkich tych, którzy chcąc pomóc trafiają na wątek upartego jak osioł faceta, który proszony o proste lsusb musi najpierw przez 10 postów marudzić jak to nikt mu nigdzie nie chce pomóc. Nic dziwnego, że nikt nie chce, jeśli wszędzie zachowujesz się tak jak tutaj. I co? Czekasz że zaczniemy Cię na kolanach błagać o zdradzenie szczegółów technicznych urządzenia. Nie chcesz pomocy to nie - sam rozwiązuj swoje problemy i nie zawracaj... A jeśli jednak chcesz pomocy, to łaskawie pisz to o co Cię proszą - może w końcu ktoś Ci pomoże albo chociaż napisze żebyś wymienił modem bo ten nie zagra pod Linuksem. [EDIT] BTW problem jest znany i zgłoszony https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=972335 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Listopad 27, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2013 hej WalDo zalogowałem się po dłuzszej przerwie i już sie robi wesoło " Jeśli po angielsku piszesz tak jak po polsku..." markon mam podobny a może inny model Modemu o nazwie Huawei E3276 i na bebechach na nalepce mam (s-150). Działa bez problemowo na Windowsie, nie próbowałem na fedorze. Umieszczając Modem w USB instaluje i aktywuje automatycznie oprogramowanie "Mobile Partner", które może nie być zgodne z wersją Linixa. Modem Huawei E3276 LTE sprzedaje iPlus jak i Cyfrowy Polsat . W danych technicznych mamy : system operacyjny Windows XP SP2/SP3 (32/64 bit), Windows Vista SP1/SP2 (32/64 bit), Windows 7 (32/64bit), Mac OS X 10.5, 10.6 oraz 10.7 z najnowszymi uaktualnieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi