yeykus Napisano Kwiecień 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Witam. Mam problem z odtwarzaniem filmów na youtube, wchodząc na stronę wyświetla mi się tylko strona w wersji tekstowej. Zainstalowałem pakiety flesza zgodnie z poradnikiem, zrobiłem pełną aktualizację systemu, zainstalowałem firefoxa i chroma. Na co niektórych stronach multimedia flash działają. Mam Fedorę 17. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie problemu lub ma pytania czysto techniczne, proszę o łopatologiczne wyjaśnienie, właśnie rozpocząłem swoją przygodę z linuxem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Jeśli rozpocząłeś "przygodę z Linuxem", to dlaczego od wersji sprzed 2 lat? Zainstaluj bieżąca F20. Zawsze łatwiej uzyskac pomoc do wersji bieżącej niż do przestarzałej. O aktualizacjach już nie wspomnę. F17 od dość dawna nie jest już wspierana przez projekt Fedora. Nie ma już poprawek jądra, nawet tzw. poprawek bezpieczeństwa. O nowszych paczkach wszelkiego oprogramowania raczej możesz zapomnieć, chyba że sam sobie paczki przebudujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeykus Napisano Kwiecień 17, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2014 Jeśli rozpocząłeś "przygodę z Linuxem", to dlaczego od wersji sprzed 2 lat? Zainstaluj bieżąca F20. Zawsze łatwiej uzyskac pomoc do wersji bieżącej niż do przestarzałej. O aktualizacjach już nie wspomnę. F17 od dość dawna nie jest już wspierana przez projekt Fedora. Nie ma już poprawek jądra, nawet tzw. poprawek bezpieczeństwa. O nowszych paczkach wszelkiego oprogramowania raczej możesz zapomnieć, chyba że sam sobie paczki przebudujesz. Przeinstaluje, dzięki za poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hejolinek Napisano Kwiecień 19, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2014 wystarczy YUM UPDATE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Kwiecień 19, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2014 wystarczy YUM UPDATE Nie wiesz chyba co piszesz. Po za tym dla nowego użytkownika lepiej jest instalować system na czysto od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeykus Napisano Kwiecień 28, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2014 Problem nie ustąpił, po zainstalowaniu fedory 20, pluginy do flasha zainstalowane zgodnie z poradnikiem, system zaktualizowany, przeglądarki chrome i firefox, zinstalowane repozytorium do oglądania mulitmediów w firefoxie i d*pa, youtube nie działa. Dodałem repozytorium RPMFusion i Russian Fedora, potem zinstalowałem jakieś zależności poleceniem yum install flash player dalej youtube nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal3rnik Napisano Kwiecień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 odpal terminal, tam wpisz firefox wejdź na youtube doczytaj jaki error się pojawi, ewentualnie tu wklej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 yum install flash playerJeśli tak, to nic dziwnego, ze nie działa yum install flash-playerTen myślnik jest ważny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeykus Napisano Kwiecień 29, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 Przy uruchomienu firefoxa z konsoli wyskakuje taki komunikat: [yeykus@localhost ~]$ firefox (process:2044): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed a po jakimś czasie wyskakuje wiadomość: GLib-GIO-Message: Using the 'memory' GSettings backend. Your settings will not be saved or shared with other applications. i przy instalacji flash: [root@localhost yeykus]# yum install flash-player Wczytane wtyczki: langpacks, refresh-packagekit Nie ma pakietu flash-player. Błąd: Nie ma niczego do zrobienia I jeszcze taka opcja ten sam komunikat [root@localhost yeykus]# firefox www.youtube.pl (process:2788): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed GLib-GIO-Message: Using the 'memory' GSettings backend. Your settings will not be saved or shared with other applications. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 No bo mnie zmyliłeś yum install flash-plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal3rnik Napisano Kwiecień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 yeykus, jak masz duże logi aby nie zaśmiecać forum możesz skorzystać np. z pastebin.com a tu wkleić tylko link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeykus Napisano Kwiecień 29, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 flash-plugin zainstalowany już był, aktualna wersja, dalej nic, zainstalowałem operę ten sam problem, firefox już w ogóle nie wczytuje nawet youtube. Na niektórych stronach aplikacje flash działają, ale też nie wszystkie. Jak teraz z synem będziemy oglądać Ninjago Master of Spinjitzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Kwiecień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 Pokaż co zwracają ( w konsoli): #yum repolist i #yum list flash* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeykus Napisano Kwiecień 29, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 Pokaż co zwracają ( w konsoli):#yum repolisti#yum list flash* w linku odpowiedź: http://pastebin.com/QUQX6HQV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2014 Jaki procesor posiadasz? Sprawdź cat /proc/cpuinfo | grep sse2 sse2 powinno zostać podświetlone. Możesz zmienić domyślny odtwarzacz w youtube na html5 w http://www.youtube.com/html5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi