blazejwiecha Napisano Czerwiec 21, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Hello again Jak na razie działa mi wciąż moja Fedora , ale potrzebowałem sterowników NVIDIA by moja karta grafiki działała w 100% więc zainstalowałem driver , po restarcie zauważyłem że nie ma już tego okrągłego logo po środku okna podczas ładowania tylko taki stary pasek na dole ekranu leci. Jak przywrócić spowrotem oryginalny wygląd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 21, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Prawdopodobnie plymouth-set-default-theme spinfinity /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd Powinno pomóc... BTW. Fajny temat tego ekranu yum install plymouth-theme-solar plymouth-set-default-theme solar /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd Wylistowanie wszystkich dostępnych tematów plymouth-set-default-theme --list Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 21, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2014 To niestety nie jest takie proste. Na sterach intela i nouveau by wystarczyło, ale nie na nvidii. Większość opisów jakie znalazłem opiera się na module jądra o nazwie vbe, np. http://www.if-not-true-then-false.com/2014/fedora-20-nvidia-guide/ . Mi nie wyszło i nie chciało mi się dalej próbować, ale może tobie się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Czerwiec 21, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2014 Faktycznie, będzie z tym zabawa .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 24, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Sprawę można załatwić po staremu, przez np. vga=792. Nawet nie pokazuje się ostrzeżenie że metoda jest przestarzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Lipiec 7, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2014 Niestety nie wyszło mi również , ale miałem po drodze problemy z gnome po tym jak windows mi wysiadł . Ale znów jestem w domu=Fedora tyle że z takim fikuśmym bootloaderem Wygląda jakbym uruchamiał grę pod dosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi