Krystian Kiermasz Napisano Lipiec 4, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2016 Cześć, wiecie może jak uzyskać połączenie komórki z fedorą aby można było przeglądać zawartość karty pamięci na zasadzie pendrive? W poprzednim androidzie nie było problemów, od razu montował się dysk wymienny a tutaj nie mogę sobie poradzić. Zainstalowałem simple-mtp i nic, zero łączności, mam też włączony tryb debugowania. Komórka to huawei P8 lite. W komórce w instrukcji jest napisane żeby zainstalować mtp-tools oraz mtpfs ale żadnego z tych pakietów nie odnajduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 5, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2016 Nie wiem jak z 6, ale mój S5 z Lollipop działa po zainstalowaniu: simple-mtpfs gvfs-mtp COś tam jeszcze mi się chyba instalowało jako zależności tych pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kiermasz Napisano Lipiec 6, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2016 Te pakiety razem z zależnościami mam zainstalowane, ale nadal nie widzi karty SD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Lipiec 6, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2016 Może głupie pytanie: Jaki tryb włączasz w telefonie przy połączeniu z kompem? Możliwe są 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kiermasz Napisano Lipiec 7, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2016 Do wyboru mam tylko dwie opcje - pliki albo zdjęcia i oba nie działają (pojawia się napis "tylko ładowanie") dodatkowo włączyłem tryb debudowania USB i też nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Lipiec 7, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2016 Z tego co wiem, to opcja "Nośnik USB" pojawia się tylko jak masz zainstalowaną kartę sd i umożliwia dostęp jedynie do plików na tej karcie. Dlaczego mtp i ptp nie działa to niestety nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi