Kazik22 Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Witam mam problem z wifi Komputer : Siemens amilo li 1720 Po zainstalowaniu systemu nie wyszukuje mi żadnych sieci. Połączenie przez kabel działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max2491 Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Chipset karty sieciowej bezprzewodowej? Za obsługę sieci przewodowej odpowiada inny układ elektroniczny niż za sieć bezprzewodową (przepraszam za tak elementarną uwagę). Komputer wygląda na dość wiekowy? Czy z poprzednią wersją (jaka, która?) systemu WiFi działało? Sam korzystałem przez wiele lat z FSC Amilo 1505 i niestety po dwóch latach po zakupie padł most CPU obsługujący WiFi. Poza tym, czy w tym modelu nie ma przełącznika (klawisz funkcyjny Fxx) włączającego i wyłączającego WiFi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Model laptopa niewiele mówi o jego podzespołach. Czasami do różnych partii trafiają różne karty wifi. Napisz w terminalu lspci i wklej nam co wyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts