ALvarez Napisano Sierpień 29, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2017 Witam! Mam Fedorę23 x86-32, ostatni kernel na którym system się uruchamia to: 4.6.7-200fc23.i686+PAE. Następne wersje jądra zawieszają syste na twardo, i nie potrafię okreslić przyczyny.Próbuję przejść na wersję 64 bitowe 25 lub 26 ale wersje live też się blokują(na ogól pomaga twardy reset). Testowałem F25,26,RFRemix i różne klony Fedory i ciągle ten sam efekt.. Opisane distro uruchamiają się w trybie trouble w obniżonej rozdzielczości ekranu bez możliwości konfiguracji. O dziwo uruchomiła się openMandriwaLx_3.0.2. można powiedziec idealnie, rownież bardzo płynnie uruchomiłsię NEON ale to jest klon Ubuntu). Pytanie. Jak odnależć problem blokady na nowszych jądrach? Czy jak zainstaluję F25/26 na HD to czy okiełznam rozdzielczość ekran? Pozdrawiam ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Sierpień 29, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2017 Jeśli to VirtualBox to potrzebna jest wtyczka "guest additions". Pod systemem NetBSD jeszcze musiałem dodać jakiś wpis w pliku Xorg na vbox przestawić sterownik i miałem wszystkie rozdzielczości. Na HD powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Sierpień 29, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2017 To jest podstawowa instalacja nie virtualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Sierpień 29, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2017 Ja nie wiem po co siedzieć na takich starych wersjach Fedory, to proszenie się o kłopoty. Fedora to nie wersja LTS jak w Ubuntu. Wersje Fedory 25 i 26 wpierw uruchamiają się z Waylandem, być może gdy przełącza się na Xorga powstają jakieś błędy. Niby powinno być tak, że jak nie masz odpowiedniej karty graficznej i sterowników graficznych, to środowisko graficzne powinno się uruchomić na Xorg, ewentualnie w trybie awaryjnym Gnome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Sierpień 29, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2017 Wersja 23 działa update jądra powyżej wymienionego powodowały totalną blokadę kompa. Nie mogę uruchomić żadnej wersji Live fedory x86_64klonów fedory też. A co mam zrobić jak w penym momencie mam czarny ekran izablokowaną klawiaturę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 29, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2017 Podaj może jaki masz procesor, kartę grafiki i co tam CI jeszcze przyjdzie do głowy a co mogłoby pomóc w pomaganiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Sierpień 29, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2017 Płyta GIGAGYTE GA_MA69G_S3H Proc. AMD Athlon Dual Core Processor 4850e RAM 4Gb Grafika zintegrowana z North Bridge _ AMD 690G(Radeon x1250) werja jądra 4.6.7_200fc23.i686+PAE HD320 GB Podejrzewam Waylanda ale nie wiem jak go ominąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 30, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2017 A sprawdzałeś czy wersje 32-bitowe w nowszych wersjach systemu się uruchamiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Sierpień 30, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2017 Witam! Wersja Fedora_kde_live.i386_25-1.3 zatrzymuje się na: [OK] Reached target Sound Card natomiast Fedora_Live x86-64-25 zatrzymuje się na: [OK] Started Manage Sound Card State(restore and store)... Starting Switchero Control Proxy Service... Starting Login Service... W obu przypadkach następuje pełna blokada kompa. Problemy pojawiły się (na F23) w momencie update kernela z wersji 4.6.7_200fc23.i686+PAE na wyższą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Październik 21, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 Witam! Przepraszam za przerwę(techniczno-osobista). Problem został wyjaśniony, grafika zintegrowananie dawała się skonfigurować. Po założeniu karty GT-710 2GB wszystko jest OK. Dziękuję za cierpliwość i uwagi. Temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam. ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi