ALvarez Napisano Październik 21, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 Witam. Uruchomienie K3b skutkuje takim komunikatem: QFileInfo::absolutePath: Constructed with empty filename Naruszenie ochrony pamięci (zrzut pamięci) Szukałem przez Google ale z tych opisów nie wiele rozumiem, próbowałem zgłosić błąd ale w efekcie mam w proc plik kcore o wielości 2128TiB(którego (_niema_ → nie ma) ORT). Co ja mam z tym fantem zrobić? ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Październik 21, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 To bug https://www.mail-archive.com/[email protected]/msg169892.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Październik 21, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2017 Trochę dziwny ten bug, zobaczyłem co jest pod tym linkiem ale to jest poza moją wiedzą. W journalctl jest sekcja koredump dot.K3b ale to dla ekspertów. Dziwi mnie tylko, ze instalacja na laptopie z tego samego krążka działa bezproblemowo. Dzięki za link. Będę czekał na rozwiązanie problemu. Pozdrawiam. ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Październik 22, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2017 Na początek zaktualizuj system, czyli otwórz Terminal i wykonaj polecenia: dnf clean all potem dnf update Jeżeli to nie pomoże - wyłącz schowek (kclipper) i spróbuj uruchomić K3b. Jeżeli to nie pomoże, utwórz nowego użytkownika i zobacz czy na nowym koncie też są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Październik 25, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2017 Witam. Wykonałem kroki 1,2 i 4 brak efektów. Nie mogę znaleźć gdzie wyłączyć kliper. W logach znalazłem taką sekwencję: 22.10.2017 13:34 kernel k3b[1648]: segfault at 7ffe9e615002 ip 00007f6dbd6e342d sp 00007ffe9e6127c0 error 4 in libk3bdevice.so.7.0.0[7f6dbd6ba000+3c000] Google milczą w tym temacie. Błąd nie występuje w identycznej instalacji na laptopie. Testowałem OpenMandriwe live, K3b też się wykłada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi