SeeM Napisano Maj 3, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2018 Ja robię tak: mkdir 28 cd 28 wget ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/releases/28/Workstation/x86_64/os/Packages/f/fedora-release-28-1.noarch.rpm wget ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/releases/28/Workstation/x86_64/os/Packages/f/fedora-repos-28-1.noarch.rpm wget https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-branched.noarch.rpm wget https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-branched.noarch.rpm wget ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/releases/28/Workstation/x86_64/os/Packages/f/fedora-release-workstation-28-1.noarch.rpm wget ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/releases/28/Workstation/x86_64/os/Packages/f/fedora-gpg-keys-28-1.noarch.rpm sudo dnf clean all sudo rpm -Uvh *rpm sudo dnf update -y reboot Może i trochę staroszkolnie, ale działa wspaniale. Jedyne, co się mi krzaczy, to wayland na nvidii. Tymczasowo przesiadłem się na Gnoma z X.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Maj 3, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2018 Za dużo roboty Ja robę tak: dnf system-upgrade download --releasever=28 dnf system-upgrade reboot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 3, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2018 Ja tak jak @sunrise Czasem jeszcze robię całkiem na czysto instalację, ale ostatnio system-upgrade jest najszybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziger Napisano Lipiec 24, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2018 A jak podnieść fedora 14 do 28 jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 24, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2018 6 godzin temu, ziger napisał: A jak podnieść fedora 14 do 28 jakieś pomysły ? Najlepiej i najprościej backup i zainstalować od nowa. Chyba, że nie masz co z wolnym czasem robić to ściągnij sobie wszystkie obrazy co drugi od 16. i 14 na 16, 16 na 18 itd Przeskok o więcej niż 2 wydania to niemal pewna porażka. Ale myślę, że mniej czasu zajmie Ci konfiguracja na czysto niż 7 razy upgrade. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 25, 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2018 W dniu 24.07.2018 o 11:27, ziger napisał: A jak podnieść fedora 14 do 28 jakieś pomysły ? Również jestem zupełnie pewien, że to nie wypali. Instalacja na czysto z pedrajwa będzie zwyczajnie szybsza niż aktualizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi