zibi743 Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Cześć Wam. Zakładam ten temat tylko w celu rozeznania z jakich środowisk graficznych korzystacie najczęściej. Ja osobiście codziennie używam KDE Plazma. Jest ładne. Ostatnio jednak zainteresował mnie najnowszy Gnome. Są tam niektóre elementy, które uważam za użyteczne dla mnie. Wiem, że w każdym środowisku można sobie je doinstalować. Np. interesująca aplikacja mapy Google. W KDE tego nie ma. Z pewnością można to doinstalować. Użyteczną funkcją w Gnome jest tzw. wyświetlanie nocne. W KDE można zainstalować redshift ale później mała zabawa z konfiguracją:) Jeśli chodzi o Gnome to przyciąga mnie tak zwanym klimatem linuksowym;) Lubię te dwa środowiska graficzne i będę co jakiś czas używać Gnoma:) Chciałbym poznać Wasze zdanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Był kiedyś taki wątek: pokaż swój desktop. Ludzie niestworzone rzeczy wyczyniali. Może będzie tutaj jakaś kontynuacja? Gnoma też lubię, ale do WindowMakera zawsze mnie ciągnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slabypingwin Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 A ja zapytam tak jakiego pulpitu oprócz tego standardowego używacie najczęściej w windows ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lcoyote Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Witam, Dawniej używałem środowiska Xfce a teraz gdzieś od pół roku MATE. Mało wymagające i bardziej ponoć stabilne niż Xfce Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi743 Posted December 22, 2019 Author Report Share Posted December 22, 2019 No właśnie. Właśnie z ciekawości zainstalowałem środowisko Mate. Da się zmieniać kolorystykę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 18 godzin temu, zibi743 napisał: No właśnie. Właśnie z ciekawości zainstalowałem środowisko Mate. Da się zmieniać kolorystykę? W Mate? Da się zmienić wszystko. Ściągnij sobie cokolwiek - https://www.gnome-look.org/browse/cat/135/ord/rating/ - i rozpakuj do ~/.local/share/themes/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi743 Posted December 23, 2019 Author Report Share Posted December 23, 2019 4 godziny temu, SeeM napisał: W Mate? Da się zmienić wszystko. Ściągnij sobie cokolwiek - https://www.gnome-look.org/browse/cat/135/ord/rating/ - i rozpakuj do ~/.local/share/themes/. Wielkie dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts