Toni Napisano Marzec 21, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 Cześć, Podczas płacenia rachunków na jednym i podczas robienia przelewu na drugim koncie (dwa różne banki) Firefox się zawiesił. Z czego może to wynikać? Nie mam zainstalowanych żadnych dodatków, do tego do przeglądania jednego banku używam jednego konta użytkownika a do przeglądania drugiego banku drugiego konta użytkownika. A woli ścisłości jeden domownik używa jednego konta a ja używam drugiego więc trudno o to by problemem był katalog użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Marzec 21, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 Sprawdzałeś czy poz zawieszeniu się Firefoxa są jakieś komunikaty w logu? Uruchom Firefoxa w terminalu, czy po zawieszeniu się w terminalu pojawiają się jakieś komunikaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Marzec 21, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 Sytuacja zdarzyła się jednego wieczora bo tak się złożyło że ja i drugi domownik musiał skorzystać z serwisu transakcyjnego. Sytuacja zdarzyla się tylko raz ale na dwóch różnych serwisach. Nie wiem gdzie takie komunikaty w logu są, jestem mało zaawansowanym userem. Jak się uruchamia Firefoxa w terminalu? Na czym to polega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Marzec 21, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 1 minutę temu, Toni napisał: Nie wiem gdzie takie komunikaty w logu są W terminalu jako root uruchamiasz polecenie journalctl -f I patrzysz czy po awarii Firefoxa pojawiają się jakie komunikaty z nim związane. 3 minuty temu, Toni napisał: Jak się uruchamia Firefoxa w terminalu? Otwierasz terminal i wpisujesz w nim polecenie firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Marzec 21, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 Ok, zrobię to, ale muszę podkreślić, że odpowiedzi nie będzie szybko bo z rzadka korzystam z banku. Z tego co zauważyłem to inne strony nie zawieszają Firefoxa ale ostatnio korzystałem głownie z Windowsa. Spróbuję monitorować sytuacje i w odpowiedniej chwili uruchomić te polecenia. Wrócę na forum i zdam relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Marzec 21, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 Toni - sprawdź stan konta w banku, bo mogło to być włamanie hakerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Marzec 21, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 Rozumiem, że wpisanie komendy firefox po prostu uruchamia okienkową, graficzną wersję Firefoxa? Czemu uruchamiać go z poziomu terminala - czemu ma to służyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Marzec 21, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 14 minut temu, Toni napisał: Czemu uruchamiać go z poziomu terminala - czemu ma to służyć? Bo czasami jak program przestanie działać to na konsoli wyświetlane są komunikaty z jakiego powodu to nastąpiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Marzec 21, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 A komenda journalctl -f sama w sobie pokazuje komunikaty - m.in co jest nie tak? Czyli uruchamiam Firefoxa poleceniem firefox a następnie wpisuję komende journalctl -f i niejako z powodu tych dwóch komend powinny pokazać się jakieś komunikaty , jak nie z powodu komendy firefox to z powodu komendy journalctl -f ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Marzec 21, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 11 minut temu, Toni napisał: sama w sobie pokazuje komunikaty - m.in co jest nie tak? Wszystko jest ok, tak ma być, najważniejsze są komunikaty które się pojawią gdy firefox się zawiesi (i są związane z Firefoxem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Marzec 21, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2021 Czyli obie komendy w swoim zakresie pokażą komunikaty niezależnie od siebie ? Obie komendy trzeba wpisać i dopiero logować się do banku. przepraszam, że tak o wszystko pytam, mam taką naturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Marzec 22, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2021 8 godzin temu, Toni napisał: Obie komendy trzeba wpisać i dopiero logować się do banku. Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi