Jump to content

Firefox zawiesił się na dwóch różnych kontach bankowych

Toni
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Podczas płacenia rachunków na jednym i podczas robienia przelewu na drugim koncie (dwa różne banki) Firefox się zawiesił. Z czego może to wynikać?

Nie mam zainstalowanych żadnych dodatków, do tego do przeglądania jednego banku używam jednego konta użytkownika a do przeglądania drugiego banku drugiego konta użytkownika. A woli ścisłości jeden domownik używa jednego konta a ja używam drugiego więc trudno o to by problemem był katalog użytkownika.

Sytuacja zdarzyła się jednego wieczora bo tak się złożyło że ja i drugi domownik musiał skorzystać z serwisu transakcyjnego. Sytuacja zdarzyla się tylko raz ale na dwóch różnych serwisach. Nie wiem gdzie takie komunikaty w logu są, jestem mało zaawansowanym userem. Jak się uruchamia Firefoxa w terminalu? Na czym to polega?

1 minutę temu, Toni napisał:

Nie wiem gdzie takie komunikaty w logu są

W terminalu jako root uruchamiasz polecenie

journalctl -f

I patrzysz czy po awarii Firefoxa pojawiają się jakie komunikaty z nim związane.

3 minuty temu, Toni napisał:

Jak się uruchamia Firefoxa w terminalu?

Otwierasz terminal i wpisujesz w nim polecenie firefox

Ok, zrobię to, ale muszę podkreślić, że odpowiedzi nie będzie szybko bo z rzadka korzystam z banku. Z tego co zauważyłem to inne strony nie zawieszają Firefoxa ale ostatnio korzystałem głownie z Windowsa. Spróbuję monitorować sytuacje i w odpowiedniej chwili uruchomić te polecenia. Wrócę na forum i zdam relacje.

A komenda

journalctl -f

sama w sobie pokazuje komunikaty - m.in co jest nie tak?

Czyli uruchamiam Firefoxa poleceniem firefox a następnie wpisuję komende journalctl -f i niejako z powodu tych dwóch komend powinny pokazać się jakieś komunikaty , jak nie z powodu komendy firefox to z powodu komendy journalctl -f ?