SebOOl Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Witam Czy w KDE da się zamknać aplikacje które z jakichś przyczyn się wieszają? Mam kilka takich które naokrągło mi się wywalają i wtedy co? Cały system chodzi 50x wolniej i nawet nie da się go zamknąć (jedynie reset). Może jest na to jakaś bardziej humanitarna metoda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Lewy CTRL + ESC i wyłączasz proces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Albo lewy Ctrl+Alt+Esc i kursor zmieni się w trupią czaszkę. Klikasz tą czaszką w zawieszoną aplikację i po ptokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Styczeń 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Jak zawieszone okno nie zajmuje całego ekranu, to w tle możesz też otworzyć konsole, w niej polecenie xkill i klikasz na to okno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 A czy te Ctrl-Esc i Ctrl-Alt-Esc to działają w Gnome pod FC2 (czyli Gnome 2.6). Bo u mnie a "trupiej czaszki" ani zamykania, bo zaraz chciałem spróbować Czy to się gdzieś ustawia? Ja do tej pory korzystałem zawsze z terminala "ps -ef | grep <proces do ubicia" i potem "kill -9/1/15 <pid procesu do ubicia>" - zazwyczja brutalne kill -KILL czyli kill -9 Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Oj, to chyba KDE-owaty ficzer Ale głowy nie dam, a od Gnoma to ja zawsze po drugiej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 W GNOME 2.4 i 2.8 te sposoby nie działają . Zawsze można sobie zrobić aktywator na pasku do xkilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 CTRL+ESC - Ten (_sposub_ → sposó ORT dziala w KDE można zabić proces poprzez killall <nazwa aplikacji> lub uruchomić xkill i najechać na zwieszono aplikacje... Ja używam killall z przyzwyczajenia chyba... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi