Guest Posted February 15, 2023 Report Share Posted February 15, 2023 Ja mam krótkie pytanie. Czy instalacja Linux i Windows na osobnych dyskach wymaga jakiegoś specjalnego stawania na głowie, czy wszystko odbywa się normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kałakoł Posted February 15, 2023 Report Share Posted February 15, 2023 (edited) Żadnych problemów Najpierw Windows potem Fedora Edited February 15, 2023 by kałakoł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 18, 2023 Report Share Posted February 18, 2023 Jest tylko taki problem, że Fedorę mam już postawioną na mniejszym dysku i za nic nie chciałbym ruszać, bo chodzi jak marzenie. Wind10 stanąłby na dużym. Wind mogę postawić w każdej chwili. Tylko czy tak się da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted February 19, 2023 Report Share Posted February 19, 2023 15 godzin temu, xarx napisał: Jest tylko taki problem, że Fedorę mam już postawioną na mniejszym dysku i za nic nie chciałbym ruszać, bo chodzi jak marzenie. Wind10 stanąłby na dużym. Wind mogę postawić w każdej chwili. Tylko czy tak się da? Da się, tylko instalator Windows nadpisze bez pytania bootloader. Jest to bardzo upierdliwe. Będzie trzeba uruchomić Fedorę z płyty instalacyjnej, dostać się do systemu i ponownie zainstalować gruba na pierwszym dysku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@sunrise Posted February 19, 2023 Report Share Posted February 19, 2023 15 godzin temu, xarx napisał: Wind10 stanąłby na dużym. Wind mogę postawić w każdej chwili. Tylko czy tak się da? Teoretycznie jeżeli Windowsa postawiłbyś na drugim dysku i każdy system by miał swoją partycję EFI na swoim dysku, to mógłbyś w boot menu komputera wybierać tylko dysk do bootowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts