@sunrise Napisano Październik 12 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12 Najnowsze wydanie Fedory 41 zbliża się wielkimi krokami, ze zdziwieniem zauważyłem, że najnowsze wydanie dnf5 nadal nie ma polskiego tłumaczenia. Postanowiłem zmienić to i zachęcam przede wszystkim, doświadczonych użytkowników, ale i również początkujących o pomoc w tłumaczeniu, poprawianiu błędów, jakby nie patrzeć podstawowego narzędzia. Tłumaczenie odbywa się generalnie poprzez Fedora Weblate na stronie projektu Przypomina również, że można tłumaczyć stronę domową Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Październik 12 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12 Tak z ciekawości. Jak można tłumaczyć wyrwane z kontekstu ciągi? Czy jest tam możliwość podejrzenia miejsca gdzie występuje tłumaczony tekst? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 12 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 12 20 minut temu, Radosław napisał: Tak z ciekawości. Jak można tłumaczyć wyrwane z kontekstu ciągi? Czasami jest podany kontekst 21 minut temu, Radosław napisał: Czy jest tam możliwość podejrzenia miejsca gdzie występuje tłumaczony tekst? Tak, jest możliwość sprawdzenia w kodzie źródłowym, gdzie występuje dany ciąg. PS. https://docs.weblate.org/pl/weblate-5.7.2/user/translating.html#source-context Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 13 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13 Zalogowałem się z ciekawości na weblate i mam trudne pytanie. To tak każdy może tam sobie wejść i coś pozmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 13 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13 24 minuty temu, SeeM napisał: Zalogowałem się z ciekawości na weblate i mam trudne pytanie. To tak każdy może tam sobie wejść i coś pozmieniać? Jak to w Open Source, na tym to polega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi