ADAM00 Napisano Luty 12 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12 Witam. Kto z kolegów wykonywał tj.instalował dane srodowisko i ta instalcja sie powidła niech dopisze, napisz poniżej, jakie zastosował komendy , polecenia. "Doinstalowuję środowisko graficzne KDE Desktop" do standardowej instalacji Gnome Fedory obecnie wersji 41 zaktualizowanej od versji 37 dzieki forum. Dzis doinstalowuje sreodowisko i mam nadizej ze bedzie to pomocne nie tylko mnie, ale i innym użytkownikom, którzy bedą szukać takiej pomocy. Środowiska graficzne z listy ponizej - https://fedoraproject.org 1. KDE Desktop 2. Xfce Desktop 3. Cinnamon Desktop 4. MATE+Compiz Desktop 5. i3 Tiling WM 6. LXQt Desktop 7. LXDE Desktop 8. SOAS Desktop 9. Sway Tiling WM 10. Budgie Desktop 11. Miracle Desktop 12. KDE Mobile Desktop AD-1. KDE Desktop sudo dnf install @kde-desktop-environment -odinstalowanie ,cofniecie "numeru" transakcji, sudo dnf history undo "nr x" Cytuj "Poszukaj numeru transakcji, w którym instalowałeś np. xfce i ją cofnij" dnf history undo jakisnumer -------------------------------------------------------------- Pozdrawiam Pomoc i wskazówki miło widziane *) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 13 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13 Trzeba mieć z tyłu głowy, że niektówe środowiska graficzne korzystają z tych samych plików w katalogu domowym i mogą je nieznacznie modyfikować, na przykład ~/.local/share/applications. Niby to jest ustandaryzowane, ale logowanie się w kółko do coraz to innych pulpitów przez tego samego użytkownika będzie ową konfigurację coraz bardziej zaśmiecać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Luty 15 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15 Pobrało @kde-desktop-environment i nie mam przy logowaniu wyboru w Fedora 41 a w Fedora 39 miałem wybór miedzy innymi srodowisk Gnome, Gnome klasyczny. -Trzeba skonfigurowac GRUB -dobrze mysle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Poniedziałek at 09:56 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek at 09:56 Nie, nie w GRUBie. Poczytaj: https://docs.fedoraproject.org/pl/quick-docs/switching-desktop-environments/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi