wee_Z3U.S Posted June 7, 2025 Report Share Posted June 7, 2025 Witam, Mam problem z dźwiękiem z USB Fiio KA3, Gdy przełączam się na to urządzenie dziwek zaczyna się przycinać i zanikać ale gdy włączam pavucontrol to dźwięk wraca do normy, ale gdy zamykam tego managera to dziek z powrotem zaczyna się przycinać. Mam skonfigurowane zgodnie z tym : https://forum.fedora.pl/topic/32776-pliki-konfiguracyjne-pipwire-wireplumber/#comment-182231 Próbowałem prawie wszystkiego: Różne opcje node.latency.quantum Tu daje zrzuty z pracy bez i z pavucontrol (uruchomiony w tle). Bez pavucontrol (tutaj dzwiek sie przycina, zanika) Z pavucontrol (tutaj dziwek działą poprawnie) Aktualna konfiguracja DAC USB: monitor.alsa.rules = [ { matches = [{ node.name = "alsa_output.usb-FiiO_FiiO_KA3_FiiO_KA3-00.analog-stereo" }] actions = { update-props = { node.description = "FiiO_KA3" audio.rate = 384000 audio.position = "FL,FR" avoid-resampling = true audio.channels = 2 audio.format = "S32_LE" } } } ] Wcześniej (nie jestem w stanie określić kiedy) działało poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted June 7, 2025 Report Share Posted June 7, 2025 Przerywający dźwięk mi się kojarzy z próbkowaniem. Ten 384000 to dosyć dużo. Możesz to zmniejszyć do 48000? Link to comment Share on other sites More sharing options...
@sunrise Posted June 7, 2025 Report Share Posted June 7, 2025 Prawdopodobnie to autosuspend. Uruchom powertop, przejdź do zakładki Tunables i odszukaj swoje urządzenie na liście, jeżeli ma status Good to zmień enterem na Bad i zobacz czy to pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts