wee_Z3U.S Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 15 godzin temu Witam, Mam problem z dźwiękiem z USB Fiio KA3, Gdy przełączam się na to urządzenie dziwek zaczyna się przycinać i zanikać ale gdy włączam pavucontrol to dźwięk wraca do normy, ale gdy zamykam tego managera to dziek z powrotem zaczyna się przycinać. Mam skonfigurowane zgodnie z tym : https://forum.fedora.pl/topic/32776-pliki-konfiguracyjne-pipwire-wireplumber/#comment-182231 Próbowałem prawie wszystkiego: Różne opcje node.latency.quantum Tu daje zrzuty z pracy bez i z pavucontrol (uruchomiony w tle). Bez pavucontrol (tutaj dzwiek sie przycina, zanika) Z pavucontrol (tutaj dziwek działą poprawnie) Aktualna konfiguracja DAC USB: monitor.alsa.rules = [ { matches = [{ node.name = "alsa_output.usb-FiiO_FiiO_KA3_FiiO_KA3-00.analog-stereo" }] actions = { update-props = { node.description = "FiiO_KA3" audio.rate = 384000 audio.position = "FL,FR" avoid-resampling = true audio.channels = 2 audio.format = "S32_LE" } } } ] Wcześniej (nie jestem w stanie określić kiedy) działało poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano 14 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 14 godzin temu Przerywający dźwięk mi się kojarzy z próbkowaniem. Ten 384000 to dosyć dużo. Możesz to zmniejszyć do 48000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu Prawdopodobnie to autosuspend. Uruchom powertop, przejdź do zakładki Tunables i odszukaj swoje urządzenie na liście, jeżeli ma status Good to zmień enterem na Bad i zobacz czy to pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi