Radosław Napisano wczoraj o 11:03 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 11:03 Witam Instaluje F43 z moim podziałem na partycje. Problem jest z boot/efi. Zawsze się formatuje jako vfat. Nawet gdy zmieniam z zewnątrz za pomocą fdisk na EFI SYSTEM. tak wygląda po formacie tak jest ustawione przy formacie w instalatorze F43 taki komunikat dostaję, gdy wybieram "Dalej" a tu poprzez fdisk wybieram te partycje jako 1 i daje "w" aby zapisać zmiany. Instalator odświeża się, ale vfat wciąż pozostaje Ktoś przeszedł instalację F43 z własnym podziałem partycji? Docelowo chcę boot root home mieć jako osobne partycje. ma być: boot/efi root home boot swap clonezilla Kolejność chyba już teraz nie ma znaczenia? Ktoś coś? Z góry dzięki i pozdrawiam Radek Głębicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu Nie wiem co robisz, ale przed chwila sprawdzałem i bez problemu idzie utworzyć własny układ zarówna na nowym instalatorze (Fedora WS) jak i starym. Tworzysz nowy układ, czy wykorzystujesz stary? PS. Na przyszłość, dobrze byłoby gdybyś umieszczał zrzut całego ekranu, a nie tylko fragmentu, bo tok to trudno wyciągnąć jakieś wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi